xcounter
#

ЗСУ можуть перейти на штурмові гвинтівки калібру НАТО

14095
UAR-15 під набій 5,56×45 мм від компанії Ukrop стоїть на озброєнні підрозділів НГУ та ДПСУ
UAR-15 під набій 5,56×45 мм від компанії Ukrop стоїть на озброєнні підрозділів НГУ та ДПСУ

Міноборони веде перемовини щодо закупівлі першої партії гвинтівок на платформі AR-15

Українська армія збирається придбати партію штурмових гвинтівок калібру 5,56x45 мм в однієї з європейських компаній. Таку інформацію оприлюднив Defence Blog, посилаючись на інформацію від неназваної чеської оборонної компанії.

AR-15
AR-15 на сайті чеської компанії EXCALIBUR ARMY

Окрім придбання власне автоматичної зброї на суму у $2 млн на сучасній платформі AR-15, начебто, також обговорюється й створення на території України лінії з виробництва цих штурмових гвинтівок та боєприпасів до них.

Читайте також: CCО України отримали від США партію HMMWV
AR-15
AR-15 в каталозі чеської компанії EXCALIBUR ARMY

Нагадаємо, перший варіант гвинтівки AR-15 був розроблений в США ще на початку 60-х років минулого сторіччя й більш відомий під назвою M16. За ці роки вона неодноразово модернізувалась та покращувалась.

Штурмові гвинтівки такого типу стоять на озброєнні силових підрозділів кількох десятків країн. Також в деяких країнах було налагоджено виробництво їх ліцензійних копій.

AR-15
За довгі роки було створено безліч модифікацій гвинтівок AR-15

Варто додати, що в Україні вже виробляються за ліцензією подібні до AR-15 гвинтівки UAR-15 ("Зброяр" Z-15), котрі навіть закупались окремими підрозділами Державної прикордонної служби та Національної гвардії України.

Читайте також: Роботизовані платформи для ЗС України: включають в ДОЗ-2021 і готують до параду