xcounter
#

ЗСУ достроково отримали партію з 28 нових ракет "Вільха" від КБ "Луч"

Представники київського КБ підкреслили, що передача ракет відбулася достроково
54
Головна частина ракети комплексу "Вільха"
Головна частина ракети комплексу "Вільха"

Державне підприємство "ДержККБ "Луч", що входить до складу ДК "Укроборонпром" відвантажило Збройним Силам України 28 одиниць виробів "Вільха", які серійно виготовляються на підприємстві

"Конструкторське бюро "Луч" під час карантину працює на повну потужність, при цьому, ми близько 300 працівників відправили у відпустки або на дистанційну роботу, а решта виконують надважливі для держави роботи в рамках оборонного замовлення. У виробництві ракет "Вільха" беруть участь близька 20 підприємств Укроборонпрому, скрізь діє особливий режим роботи, і попри це, вдалося виготовити і відвантажити продукцію військовим достроково", - відзначив Генеральний директор - Генеральний конструктор ДККБ "Луч" Олег Коростельов.

"Також підприємство продовжує працювати над модернізацією ракетної системи "Вільха-М", яка розроблена у тісній співпраці кластеру високоточної зброї та боєприпасів "Укроборонпрому". Роботи ведуться над покращенням дальності та потужності виробів. Зараз випробування комплексу перебувають на фінальній стадії і ми плануємо налагодити їх серійне виробництво до кінця цього року", – додав він.

Читайте також: Революційний указ підписано – що далі?
Нові ракети комплексу "Вільха"
Нові ракети комплексу "Вільха"

Нагадаємо, "Вільха" – це високоточні 300 мм реактивні боєприпаси, які перебувають на озброєнні підрозділів ракетних військ і артилерії Сухопутних військ ЗСУ (версія "Вільха-Р" з червня 2019 року, версія "Вільха" - з жовтня 2018 року, - прим. ДЕ). Цей засіб є основою могутності системи вогневого ураження українських артилеристів і стримуючим фактором у вогневому протистоянні з противником.

"Декілька років тому підприємства Концерну приступили до поетапного відновлення норм військових, оперативних і стратегічних запасів даної номенклатури високоточних засобів ураження в Збройних силах України. Уже остаточно сформовано науково-технічнічний і виробничий потенціал підприємств Концерну по серійному виробництву цих боєприпасів, їх подальшої модернізації і розробки на їх базі перспективних високоточних засобів ураження. Це дозволить в тому числі створити конкуренцію в цьому класі озброєння на світових ринках зброї", – прокоментував виконання державного контракту заступник генерального директора з авіа- та ракетобудування Руслан Корж.

Читайте також: "Нептун" і "Вільха-М" не будуть профінансовані по лінії ДОЗ – військовий експерт