xcounter
#

"Зоря"-"Машпроект" уклала меморандум про партнерство з турецькою компанією (фото)

2235
Підписання меморандуму між "Зоря"-"Машпроект" та LODOS Propulsion Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Підписання меморандуму між "Зоря"-"Машпроект" та LODOS Propulsion Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Документ було підписано під час візиту делегації з Туреччини на підприємство

Як повідомила прес-служба ДК "Укроборонпром", у четвер, 22 жовтня ц.р., відбувся візит турецької делегації на Державне підприємство "Науково-виробничий комплекс газотурбобудування "Зоря"-"Машпроект" (входить до складу Концерну).

Під час візиту іноземна делегація оглянула виробничі потужності українського підприємства та ознайомилася з його продукцією.

Читайте також: Як в Туреччині оцінюють угоду з Україною

Також під час зустрічі з турецькою делегацією сторони обговорили перспективи співпраці у сфері виробництва та постачання продукції цивільного й військового призначення, а також потенційних спільних проектів в енергетиці та інфраструктурі.

За результатами візиту на вітчизняне підприємство був укладений меморандум між турецькою компанією LODOS Propulsion Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş та українським держпідприємством, що закріплює спільний намір всебічно поглиблювати взаємовигідні відносини.

Відзначається, що поглиблення співпраці між Україною та Туреччиною в оборонній сфері стало результатом серії робочих зустрічей Президента України, народних депутатів та урядовців у сфери безпеки та оборони із найвищим керівництвом Турецької Республіки, що відбулися останнім часом.

"У вересні, в рамках офіційного візиту української делегації до Туреччини, я мав нагоду зустрітися із представниками турецького уряду на найвищому рівні та особисто презентував їм можливості та досвід нашого підприємства з розробки та виробництва корабельних енергетичних установок, приводів газоперекачувальних агрегатів для магістральних газопроводів, а також установок для генерації електроенергії. Ми побачили великий зустрічний інтерес від турецьких партнерів і зацікавлені розвивати цю співпрацю. Сьогодні ми продемонстрували спроможності підприємства й обговорили наміри подальшої співпраці. Для "Зорі"-"Машпроект" – це ще один крок у напрямку виходу на новий ринок – Турецької Республіки", – відзначив генеральний директор підприємства Денис Гордієнко.

"Зоря - Машпроект"
Турбіни ДП "Зоря - Машпроект"

Нагадаємо, 16 жовтня ц.р. у Стамбулі Міністр оборони України Андрій Таран та голова Державного агентства з питань оборонної промисловості Турецької Республіки Ісмаїл Демір підписали Меморандум про наміри між Міністерством оборони України та Державним агентством з питань оборонної промисловості Турецької Республіки про проекти в галузі оборонно-промислових проектів.

Таран
У Стамбулі відбулося підписання документів про співпрацю між Україною та Туреччиною

Зокрема в документі були окреслені наміри сторін "започаткувати й імплементувати спільні проекти з будівництва бойових кораблів, БПЛА та всіх видів турбінних двигунів".

Варто додати, що в останні роки Туреччина почала ряд амбітних проектів з відродження своєї історії як великої суднобудівної країни та почала будівництво великотоннажних військових кораблів, на які, зазвичай, встановлюються газотурбінні установки.

Читайте також: Делегація Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України з першим візитом за кордоном: стало відомо де