xcounter
#

ЗМІ дізналися, у кого ПВК "Вагнер" купує зброю для війни в Україні

6429
ЗМІ дізналися, у кого ПВК "Вагнер" купує зброю для війни в Україні

І першої партії зброї недостатньо, щоб якось змінити динаміку бойових дій. Втім, є побоювання, що перша – не остання

Видання Reuters повідомляє, що так звана приватна військова кампанія "Вагнера" отримала партію зброї з Північної Кореї, яка має допомогти "укріпити російські сили в Україні".

Як відзначається, це є "ознакою зростаючої ролі цієї групи у війні" – про це виданню повідомив один з високопосадовців. Наразі відомо, що Північна Корея поставила "вагнерівцям" першу партію зброї (ракети та снаряди), яка була оплачена самою ж ПВК.

Читайте також: РФ готує провокацію у Білорусі за участю "вагнерівців" на кордоні з Україною: названо район та сили
РСЗВ БМ-21
Вогонь з РСЗВ "Град", фото ілюстративне

У США вже оцінили цю партію зброї на основі розвідувальних даних і поки що висновок такий – цієї кількості аж ніяк не вистачить, щоб змінити динаміку бойових дій в Україні.

Разом з тим, як зауважує співрозмовник видання, у США "занепокоєні тим, що Північна Корея планує поставити "Вагнеру" більше військової техніки. Крім того, наразі відомо, що Путін все частіше звертається до очільника "вагнерівців" Прігожина, щоб той допоміг російській армії в Україні.

рсзв північна корея
Реактивна артилерія армії КНДР веде вогонь, фото ілюстративне

Щодо зброї, яку може надати РФ Північна Корея, то ми вже раніше розглядали це питання у контексті інформації про те, що Північна Корея може "позичити" Кремлю 100 тисяч добровольців.

Читайте також: Найманці "Вагнера": непрофесійні смертники, що приречені вмирати за безцінь (відео)