xcounter
#

Західна "броня" на шляху до ЗСУ: нове відео відправки БМП Bradley в Україну та перший Leopard з Канади

5924
Бойові машини піхоти Bradley, фото ілюстративне
Бойові машини піхоти Bradley, фото ілюстративне

Союзники відправляють бронетехніку Україні, а військові вчаться якнайефективніше застосовувати її в майбутніх боях з окупантами

Транспортне командування США USTRANSCOM у своєму офіційному акаунті в Twitter опублікувало відео з відправкою бойових машин піхоти Bradley в Україну з порту Чарлстон, що в Північній Кароліні.

Читайте також: Бригадні комплекти від США за 2,5 млрд доларів: чому черговий пакет допомоги це більше ніж просто Bradley та Stryker

Нагадаємо, раніше Транспортне командування США повідомляло про відправку першої партії з понад 60 одиниць американських БМП, які виїхали в Україну 25 січня – усього ж станом на сьогодні США у рамках двох пакетів оборонних допомоги виділили для України 109 одиниць БМП Bradley M2.

Причому, як можна було побачити по фото машин, які поїхали в Україну, США вирішили передати нам одну з найсучасніших версій БМП Bradley M2A2 ODS-SA, яка має незначну кількість відмінностей, якщо порівнювати з новітньою M2A3.

Поступово їдуть в ЗСУ й танки Leopard 2 з Канади – всього ця країна виділила для нас чотири танки й, як повідомила міністр оборони країни Аніта Ананд, перший з них вже прибув у Польщу.

"Разом з нашими союзниками ми скоро будемо навчати Збройні Сили України використовувати цю техніку", – відзначила вона у повідомленні.

Читайте також: Проблеми з активним захистом для M2 Bradley вирішена, і тепер система впорається із 70 відсотками загроз