xcounter
#

Перші два батальйони БМП M2 Bradley виїхали в Україну ще минулого тижня, і вони крутіші, ніж очікувалося

26299
БМП M2 Bradley. Всі фото в новині: ustranscom.mil
БМП M2 Bradley. Всі фото в новині: ustranscom.mil

Загалом США поки що оголосили про постачання 109 БМП M2 Bradley Україні – втім, з новими пакетами оборонної допомоги їх може стати більше

Перші БМП Bradley вже їдуть в Україну – про це на своєму сайті повідомила Служба розповсюдження візуальної інформації міноборони США у повідомленні від 30 січня.

Як відзначається, партія з понад 60 одиниць американських БМП ще минулого тижня, а саме 25 січня, покинула береги Північного Чарльстону, що в Південній Кароліні. Таким чином, скоріш за все, вже у лютому ці машини мають прибути в Україну.

Читайте також: Бригадні комплекти від США за 2,5 млрд доларів: чому черговий пакет допомоги це більше ніж просто Bradley та Stryker
БМП M2 Bradley
БМП M2 Bradley

Нагадаємо, що вперше про передачу БМП M2 Bradley Пентагон офіційно оголосив 6 січня 2023 року – тоді у пакет оборонної допомоги увійшли 50 бойових машин піхоти разом з 500 протитанковими ракетами TOW та 250 тисячами 25-мм пострілів. У другому пакеті оборонної допомоги за січень США виділили ще 59 БМП Bradley з 590 ракетами TOW і 295 тисячами 25-мм пострілів.

БМП M2 Bradley
БМП M2 Bradley

З цього випливає, що США знадобилося трохи більш як два тижні, щоб організувати відправку одразу понад шість десятків БМП M2 Bradley в Україну – наразі з оголошених машин зостається "залишок" з понад 40 одиниць БМП, втім, ймовірно, у новому пакеті оборонної допомоги Пентагон може виділити ще більше цих БМП для ЗСУ і нові два батальйони поїдуть в Україну вже в лютому.

БМП M2 Bradley
БМП M2 Bradley

Ці бойові машини піхоти, які справедливо називають винищувачами танків, мають суттєво посилити ЗСУ. Про те, як ця машина виглядає всередині можна дізнатися в окремому матеріалі Defense Express.

P.S. Як відзначає OSINT-аналітик Oliver Alexander, Україні відправляють БМП Bradley у версії M2A2 ODS-SA, яку можна відрізнити зокрема за камерою водія, хоча раніше повідомлялося про передачу версії M2A2 ODS. Фактично, M2A2 ODS-SA – це та сама M2A3, але без нового командирського прицілу.

Читайте також: Проблеми з активним захистом для M2 Bradley вирішена, і тепер система впорається із 70 відсотками загроз