xcounter
#

Завод "Океан" вперше виконає замовлення для ВМС України

2657
Навчальний катер ВМСУ проекту 722У A855 "Південний" на Заводі "Океан"
Навчальний катер ВМСУ проекту 722У A855 "Південний" на Заводі "Океан"

На приватному підприємстві проведуть ремонт навчального катера "Південний"

Катер проекту 722У A855 "Південний", що входить до складу Військово-морських сил України, пройде доковий ремонт.

Днями, човен, який в ВМСУ використовується як катер зв'язку, зайшов на територію миколаївського суднобудівного заводу "Океан".

Читайте також: ВМСУ почали ремонтувати кораблі за тендерними процедурами: поки що закритими
Південний
ТТХ навчального катера проекту 722У A855 "Південний"

Варто відзначити, що це перший подібний ремонт (для потреб українських військових), який буде здійснений на цьому приватному підприємстві.

Дещо раніше (у серпні минулого року) подібний досвід отримало інше приватне суднобудівне підприємство Миколаєва – Завод "Нібулон", яке виграло тендер на доковий ремонт судна розмагнічування А811 "Балта".

Балта
ТТХ судна розмагнічування А811 "Балта"

Також варто зауважити, що з минулого року ВМС ЗС України почали впроваджувати практику закритих переговорних процедур при ремонті корабельного складу, що в потенціалі має покращити якість обслуговування та зменшити ціну, через конкуренцію та залучення до ремонту великої кількості приватних компаній.

Ada
Турецький корвет проекту Ada під час пуску протикорабельної ракети

Нагадаємо, суднобудівний завод "Океан" обрано як виконавця контракту з будівництва трьох нових корветів для ВМСУ за адаптованим під українські потреби проектом турецького корвета типу Ada. У зв'язку з чим почалися підготовчі роботи з майбутньої реалізації цього надважливого проекту.

Океан
На Миколаєвському Суднобудівному заводі "Океан" розпочаті роботи зі створення нового затвору сухого доку / Фото: прес-служба Суднобудівного заводу "Океан"

Так, нещодавно на підприємстві почали відновлення працездатності сухого доку й створення нового затвору для нього, що дасть підприємству змогу "повернутися на ринок великовантажного суднобудування".

Читайте також: У 2020 році ВМС України замовили ремонт 12 бойових кораблів і катерів та 9 суден забезпечення