xcounter
#

З залу суду на війну: РФ максимально спрощує набір злочинців у військо

800
З залу суду на війну: РФ максимально спрощує набір злочинців у військо

Тепер російським злочинцям прямо у залі суду дається вибір, або піти у в'язницю, або продовжувати вчиняти злочини, але вже у рядах армії РФ

Після широкої практики забривання до війська зеків, яку ще у літом 2022 року почав очільник так званої "ЧВК "Вагнер" Пригожин, Кремль перейшов на новий рівень. І тепер замість в'язниці обрати участь у війні можливо прямо у залі суду.

Зокрема нові правки до законодавства у РФ були остаточно проголосовані держдумою 24 вересня, вочевидь найближчим часом формально пройдуть всі інші інстанції та будуть введені у силу.

Читайте також: У США розкрили, яку зброю найскладніше відправляти в Україну

Як повідомляється російськими державними виданнями, прямо у суді підсудний може бути звільнений від кримінальної відповідальності, якщо підпише контракт на проходження військової служби. Також уникнути відповідальності можливо у випадку, якщо вирок суду ще не вступив у силу, наприклад, у випадку подання апеляції.

мобілізація рф

Таким чином російським підсудним прямо у залі суду фактично дається альтернатива, або відправитись у в'язницю, або на війну. До цього треба додати те, що у РФ вже законодавчо дозволено припинення розслідування та переслідування злочинців, якщо вони підпишуть контракт з міноборони. І зрештою це значно спрощує весь механізм забривання до російського війська, бо перетворення злочинця на гарматне м'ясо проходить без етапування до в'язниці.

Варто зазначити, що у РФ активно продовжуються розмови щодо необхідності повернення до так званої часткової мобілізації. Справа в тому, що для підтримки необхідного об'єму поповнення у РФ активно збільшують виплати під час підписання контракту, яка наразі сягає у деяких регіонах РФ понад 2 млн рублів, тобто понад 21 тисячу доларів, а у Москві - близько 2,5 млн рублів (майже 27 тисяч доларів). При цьому з вересня всім, навіть у дотаційних регіонах мінімальна виплата складає 400 тисяч рублів від місцевих бюджетів, а ще 400 тисяч виплачується з федерального бюджету.

Нагадаємо, що відомо про плани РФ до кінця 2024 року наростити своє угрупування в Україні до 690 тисяч, при тому, що станом на середину літа оцінка була на рівні 520 тисяч. Враховуючи втрати це означає необхідність забривати по 66 тисяч на місяць, чи по 2 тисячі на добу.

Читайте також: Що це за Як-130 повітряних сил Білорусі, що (не) порушив повітряний простір України (оновлено)