xcounter
#

З ким об’єдналася Patria, щоб запропонувати Бундесверу новий бронетранспортер

2229
Фото — Patria
Фото — Patria

Німецьке військо шукає заміну для своїх колісних бронемашин Fuchs

Фінська оборонна компанія Patria вирішила об’єднатися з двома німецькими виробниками — DSL Defense Service Logistics (належить KNDS) та FFG Flensburger Fahrzeugbau — щоб запропонувати німецькому війську послуги з проєктування, будівництва та обслуговування майбутнього бронетранспортера 6x6 на заміну парку бронемашин Fuchs, які зараз перебувають на озброєнні Бундесверу. У тому випадку, якщо німці оберуть цей варіант, то фінська компанія буде генеральним підрядником у цьому проєкті.

Але якщо основна конструкція машини буде завданням Patria, то "левова частка виробництва" залишиться у Німеччині — таку заяву зробив член правління FFG Йорг Кампер. Йдеться про додаткові кваліфіковані робочі місця та "ноу-хау" й інвестиції у рамках цієї програми, розповідають у виданні Defense News.

Читайте також: Скільки БМП Lynx та Fuchs можна зробити за рік в Україні, і що по грошам

Рішення Patria об’єднатися з німецькими компаніями доволі логічне з урахуванням занепокоєння німецьких політиків, що у рамках дійсно масштабної програми — а йдеться про близько 1000 бронемашин з балістичним та протимінним захистом — важливі складові, як от ті ж робочі місяця та інвестиції, можуть залишитися поза межами Німеччини.

"Ми пропонуємо адаптувати для потреб Німеччини економічно ефективну, повністю розроблену готову платформу — Patria 6x6 — яка вже знаходиться у виробництві, використовується членами-партнерами НАТО і буде вироблятися на місцевому рівні у Німеччині", — відзначив старший віцепрезидент Patria по європейському ринку Х’юго Ванбокрік.

Цікаво, що Німеччина раніше приєдналася до програми Common Armored Vehicles System — це багатонаціональний проєкт, який створили Фінляндія та Латвія, і в 2019 році основною платформою якраз була вибрана бронемашина Patria 6x6. Але водночас у німецькому парламенті відзначили, що це не означає, що прийнято остаточне рішення — Бундесвер також розглядає варіант Pandur 6x6 від General Dynamics і нову версію Fuchs від Rheinmetall.

Раніше Defense Express розповідав, що Rheinmetall отримав замовлення на компоненти Fuchs 2 для виробництва в "країні-партнері".

Читайте також: Скільки Німеччина та ЄС мають витрачати на оборону, якщо визнали, що зараз "не мирний час"