xcounter
#

Всі "шахеди" збито, одна з ракет Х-59 не долетіла до цілі

1618
Фото — U.S. DoD
Фото — U.S. DoD

Сили оборони України з високою ефективністю нищать у небі російські дрони-камікадзе і ракети

Чергова атака російського окупаційного війська дронами-камікадзе та ракетами у ніч на 29 листопада успішно відбита Силами оборони України, про це звітують у Командуванні Повітряних Сил Збройних Сил України.

Так, ворог вночі атакував Україну як дронами-камікадзе типу Shahed, які були запущені з одного напрямку (Приморсько-Ахтарськ, що у РФ), а також ракетами Х-59, які противник випустив з повітряного простору тимчасово окупованої Херсонщини.

Читайте також: Де США нібито знайшли для України додаткові боєприпаси включно зі снарядами до 203-мм САУ "Піон"

Під час атаки силами української протиповітряної оборони були знищені всі безпілотники типу Shahed-131/136 (21 одиниця) — рашисти атакували ними передусім Хмельниччину, безпілотники були знищені в межах Одещини, Миколаївщини, Дніпропетровщини, Київщини, у Запорізькій та Хмельницькій областях.

Також у мережі розповсюджені кадри одного з "шахедів", який через шторм впав у Краснодарському краї, що у РФ.

Щодо керованих авіаційних ракет Х-59, то ворог планував поцілити ними по цілях на півдні України. Дві з ракет наша ППО знищила у межах Миколаївської області, ще одна ракета — не досягла цілі.

Нагадаємо, раніше в цьому області ворог випустив по Україні рекордну кількість дронів-камікадзе типу Shahed — усього окупанти застосували 75 БПЛА, з яких було знищено 74 одиниці.

Читайте також: РФ почала встановлювати комплекси РЕБ на танки прямо у рембатах, а не лише на заводах під час модернізацій