xcounter
#

Де США нібито знайшли для України додаткові боєприпаси включно зі снарядами до 203-мм САУ "Піон"

47848
САУ "Піон", фото — Генеральний штаб ЗСУ
САУ "Піон", фото — Генеральний штаб ЗСУ

Греція часто відмовлялася постачати Україні те чи інше озброєння у рамках оборонної допомоги, але тут йдеться безпосередньо про закупівлю боєприпасів

Грецькі ЗМІ повідомляють, що Сполучені Штати зараз обговорюють з Грецією угоду, в рамках якої американці хочуть викупити у греків десятки тисяч артилерійських боєприпасів, щоб таким чином поповнити запаси Сил оборони України.

Поки про угоду відомо наступне — що йдеться про 75 тисяч артилерійських боєприпасів різних калібрів, і що Греція готова продати їх за 47 млн доларів, тобто в середньому по 626 доларів за один боєприпас, розповідають у виданні eKathimerini.

Читайте також: РФ почала встановлювати комплекси РЕБ на танки прямо у рембатах, а не лише на заводах під час модернізацій
АрміяInform
Фото — АрміяInform

Номенклатура боєприпасів, що розглядається, виглядає наступним чином:

  • 50 тисяч 105-мм боєприпасів;
  • 20 тисяч 155-мм снарядів;
  • 5 тисяч 203-мм снарядів.

Коли США та Греція можуть узгодити такі домовленості і як швидко боєприпаси можуть бути поставлені в Україну не повідомляється. Але у виданні відзначили, що така угода буде корисною для Греції.

Загалом з одного боку тут можна сказати, що з одного боку йдеться про досить невелику кількість артилерійських боєприпасів, з іншого — це банально краще, ніж нічого (а особливо дефіцитні 203-мм боєприпаси), з урахуванням, що узгодження оборонної допомоги від США Україні зависло у повітрі, а ЄС гальмує зі своїм планом поставити Силам оборони 1 млн артилерійських боєприпасів до березня 2024 року.

Читайте також: Як Leopard 1A5 уже нищить росіян на дальність до 5 км, і чим він реально краще (відео)