xcounter
#

Всі хочуть потужну зброю: США погодили продаж "скромної" партії HIMARS ще одній країні

4924
Всі хочуть потужну зброю: США погодили продаж "скромної" партії HIMARS ще одній країні

Австралія хоче посилити свої збройні сили

Державний департамент США прийняв рішення погодити ймовірний продаж Австралії пускових установок HIMARS та супутнього обладнання орієнтовною вартістю у 385 млн доларів. Про це повідомляє Агенція зі співробітництва в галузі безпеки та оборони.

Зазначається, що уряд Австралії подав запит на закупівлю, зокрема, таких позицій: 20 високомобільних артилерійських реактивних систем M142 (HIMARS); 30 керованих реактивних систем залпового вогню M30A2 (GMLRS); 10 армійських тактичних ракетних комплексів M57 (ATACMS) тощо, а також допоміжне обладнання, запасні частини та інше.

Читайте також: Чи зможуть ЗСУ знищити Кримський міст за допомогою HIMARS
M142 HIMARS
M142 HIMARS

Втім, таке замовлення виглядає досить "скромним" у порівнянні з тим, що нещодавно Польща розповіла про свої плани закупити одразу 500 універсальних ПУ M142 HIMARSM142 HIMARS (з локалізацією виробництва у Польщі), яких має вистачити на формування понад 80 батарей.

Потребує такої зброї й Україна – за даними CNN, адміністрація Байдена готує передачу Україні РСЗВ типу M270 та HIMARS – однак якщо таке рішення й приймуть, то про нього, ймовірно, оголосять на наступному тижні.

Читайте також: Залужний "вибиває" у США РСЗВ M142 HIMARS та М270 MLRS