xcounter
#

Володимир Тафтай: у наступному році, ми плануємо запуск ракети "Циклон-4М" в Канаді

3890
Рендерне зображення перспективної ракети-носія "Ціклон-4М" від КБ "Південне"
Рендерне зображення перспективної ракети-носія "Ціклон-4М" від КБ "Південне"

Також голова ДКАУ очікує затвердження в цьому році нової національної космічної програми

лава Державного космічного агентства України Володимир Тафтай повідомив, що на наступний рік запланований перший запуск нової української ракети-носія "Циклон-4М" з космодрому в Канаді.

Для України подібна робота має неабияке значення, адже в такому разі мова йде про фактичне відродження повноцінного ракетобудування в Україні й повернення в клуб космічних країн світу при цьому без участі РФ.

Читайте також: Сім розвідувальних супутників за чотири роки: в ДКАУ розповіли про амбітні плани
Циклон-4М від КБ Південне - це двоступенева ракета-носій середнього класу для виведення космічних апаратів на низькі навколоземні орбіти.
"Циклон-4М" від КБ "Південне" - це двоступенева ракета-носій середнього класу для виведення космічних апаратів на низькі навколоземні орбіти.

"У нас дуже багато проектів, і взаємодій ведеться з європейськими країнами, ми акцентуємо нашу увагу також на вступ в Європейське Космічне Агентство, ми щільно працюємо з американськими компаніями. У наступному році, ми плануємо запуск ракети "Циклон-4М" в Канаді. Є цілий ряд проектів, за якими ведеться активна робота, і я сподіваюся, що вже в найближчому часі зможемо їх реалізувати", - розповів Володимир Тафтай в інтерв'ю агенції УНН.

Ну а поки до запуску у грудні цього року готується український космічний апарат дистанційного зондування землі
Ну а поки до запуску у грудні цього року готується український космічний апарат дистанційного зондування землі "Січ-2-30"

Окремо очільник українського космічного агентства повідомив, що до кінця поточного року очікується затвердження п'ятирічної космічної програми з відповідним фінансуванням. Це надасть змогу не лише створити й запустити "Циклон-4М", а й розробити та побудувати власне орбітальне угрупування супутників. Це, своєю чергою, за словами Володимира Тафтая, "дозволить дуже якісно і швидко визначати питання й вирішувати завдання, пов’язані з обороною і безпекою".

Січ-3 супутник
Новітні українські супутники дистанційного зондування за планом зможуть "побачити" з космосу навіть порівняно невеликі об'єкти, як то будь-яку техніку ворога, оскільки просторова розрізненість, за планом українських розробників, зможе фіксувати навіть досить невеликі об'єкти

"У цьому році ми плануємо затвердити нову космічну програму на п’ять років — до 2025 року. Тому з кінця цього року і початку 2022, очікуємо повноцінне фінансування галузі. Повертаючись до економічної частини, потрібно розуміти, що, попри те, що космічна галузь не фінансувалася протягом багатьох років, вона продовжує бути економічно ефективною для країни в цілому. Щорічно Україна отримує близько 1 мільярда гривень надходжень до бюджету, навіть не інвестуючи в цю галузь. Тому навіть невелика інвестиція, обернеться істотними вигодами й доходами для України в цілому протягом майбутніх років", - наголосив Володимир Тафтай.

Читайте також: В серпні 2021 року буде завершений новий Центр управління польотами для українського супутника