xcounter
#

"Вистрілив - забув": Індія заявила, що тепер має свій ПТРК третього покоління

"Вистрілив - забув": Індія заявила, що тепер має свій ПТРК третього покоління
6250

​Індійська державна організація оборонних досліджень і розробок (DRDO) провела заключні випробування протитанкової ракети NAG.

У заяві DRDO йдеться про наступне: "Остаточні приймальні випробування протитанкової керованої ракети (ПТКР) 3-го покоління NAG були проведені 22 жовтня 2020 року, о 06.45 на полігоні Похран. Ракета була запущена з реальною боєголовкою, ціль типу танк була вражена на заданій дальності".

Фото з випробувань NAG

NAG - це протитанкова керована ракета третього покоління, яка розроблена для озброєння як механізованої піхоти, так і повітряно-десантних військ індійської армії.

Читайте також: Поцілять здалеку і без промаху: в Україні створена лінійка нових "теплових" головок самонаведення для керованих ракет

Ракета може запускатися з переносного ПТРК, а також з наземних і повітряних платформ.

Версія для наземної бойової машини NAG (NAMICA) створюється для оснащення БМП-2. Авіаційні носії - вертольоти HAL Dhruv і HAL Light Combat Helicopter.

Версія NAG (NAMICA) створюється для оснащення БМП-2.

Ракета повинна знищувати бронетехніку, у тому числі і рухому, у її найбільш вразливу частину - дах башні корпусу у будь-яких погодних умовах, вдень і вночі. Мінімальна дальність стрільби 500 м, максимальна до 4 км. Маса ракети - 42 кг, довжина 1,9 м, маса бойової частини 8 кг, швидкість 230 м/с.

NAG, як заявляє розробник, має ІЧ-систему із зображенням цілі, а відтак - дозволяє реалізувати принцип застосування "вистрілив - забув".

Авіаційні носії NAG - вертольоти HAL Dhruv і HAL Light Combat Helicopter.

Розробка у Індії цієї ПТКР ведеться з 1980-х років. Програма входить у число п'яти найважливіших військових НДДКР країни (вони також охоплюють створення УР повітряного бою Agni, ОТР Prithvi і ЗРК Akash).

Читайте також: КБ "Луч" розробляє надлегкий ПТРК: випробування заплановані на 2021 рік (відео)