xcounter
#

Вищі обороти "ракетної програми": Мінстратегпром планує будувати нові потужності Павлоградського хімічного заводу

3235
Основний профіль ПХЗ – утилізовувати старе ракетне паливо та споряджати нові ракети для ЗСУ
Основний профіль ПХЗ – утилізовувати старе ракетне паливо та споряджати нові ракети для ЗСУ

Прогнозована вартість будівництва – 400 мільйонів гривень, орієнтовний строк будівництва – 12 місяців

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості планує втілити проект по будівництву додаткового виробничого корпусу на Павлоградському хімічному заводі. Про це свідчить інформація, розміщена на сайті самого Мінстратегпрому. Зокрема, 17 серпня цього року Мінстратегпром за наказом №153 затвердив проект “Будівництво дослідно-промислового об’єкта виробництва корпусних елементів спецвиробів" для ДП "НВО "Павлоградський хімічний завод".

Один із профілів діяльності Павлоградського хімічного заводу - вилучення твердого палива із ступенів радянських балістичних ракет

Проект передбачає, що ПХЗ отримає потужності для додаткового виробництва 30 тонн металевого порошку та 280 корпусів спецвиробників щороку.

Читайте також: Олег Уруський: на осінь 2021 року заплановані державні випробування комплексу "Вільха-М"

При цьому має бути створено 36 нових робочих місць. Будівництво нового виробничного майданчика для Павлоградського хімічного заводу має тривати 12 місяців, а запланований кошторис цієї черги будівництва – 380,1 мільйонів гривень.

Стабільна робота Павлоградського хімічного заводу важлива для реалізації програми ракетного комплексу "Нептун"

Водночас, 20 серпня цього року Мінстратегпром за наказом №155 прийняв на свій баланс об’єкти незавершеного будівництва на виробничих майданчиках Павлоградського хімічного заводу, котрі раніше перебували на балансі Мінекономіки України.

Нагадаємо, 4 серпня цього року Кабінет міністрів України прийняв рішення почати корпоратизацію Павлоградського хімічного заводу.

Паливо виробництва Павлоградського хімічного заводу потрібне й для іншого перспективного ракетного комплексу "Вільха"

Також нагадаємо, що 20 серпня цього року за підсумками засідання Ради національної безпеки та оборони Секретар Олексій Данілов заявив, що до 2030 року наша держава виділить 200 мільярдів гривень на розвиток програм ракетного озброєння, зокрема – до кінця поточного 2021 року Кабмін має виділити додаткові 3,3 мільярди гривень на "ракетну програму".

У 2021 році Збройні Сили України мали би отримати першу дослідну батарею оперативно-тактичних комплексів "Сапсан". Як просувається втілення цього плану - наразі невідомо
Читайте також: Туреччина розробляє наземний комплекс з ракетою Atmaca: що можна запозичити для вдосконалення "Нептуна"