xcounter
#

Військово-морські сили США розкрили назву нового класу фрегатів

4632
Військово-морські сили США розкрили назву нового класу фрегатів

Постачання першого корабля заплановане на 2026 рік

Міністр ВМФ Кеннет Брейтуейт оголосив назву першого корабля у новому класі багатоцільових фрегатів FFG (X) з керованими ракетами. Це буде п’ятий корабель ВМС США, що отримав назву Constellation.

Ця назва була обрана на честь перших кораблів ВМС США, санкціонованих Конгресом у 1794 році – шести важких фрегатів із назвами United States, Constellation, Constitution, Chesapeake, Congress і President. Ці кораблі зробили Континентальний флот маневровою та смертоносною силою 19 сторіччя.

Читайте також: Озброєний до неможливого: у тайванський корвет "втисли" аж 16 протикорабельних ракет
Кеннет Брейтуейт

"Ці кораблі тепер називаються фрегатами класу Constellation і безпосередньо пов’язані з першими шістьма фрегатами. Вони будуть продовжувати традиції нашої великої служби, що передавалися з покоління в покоління. Забезпечуючи неперевершені можливості та живучість у 21 сторіччі, фрегати класу Constellation шануватимуть історію нашого флоту, а ми будемо продовжувати діяти по всьому світу у сьогоднішню епоху конкуренції великих держав", – зазначив Брейтуейт.

Сьогодні ВМС США хочуть мати фрегат, який би не відставав від авіаносців та мав датчики, об’єднані в одну мережу з іншим флотом. Фрегати FFG (X) мають як об’єднуватися в ударні групи, так і вміти надійно захищатися під час проведення незалежних операцій, перебуваючи у складі тактичної мережі флоту.

Будувати новий фрегат буде компанія Fincantieri Marinette Marine. Наразі відомо, що постачання першого корабля заплановане на 2026 рік.

Корвет Україна

Раніше Defense Express розповідав про те, якому типу бойових кораблів віддають перевагу військово-морські сили провідних країн світу.

Читайте також: Вісім ракетних катерів за ціною корвета: чи варто приймати пропозицію Великобританії