xcounter
#

Війна в Україні коригує "оборонні тренди" в світі, армія США шукає "нові старі рішення" для ББМ Stryker

31531
Війна в Україні коригує "оборонні тренди" в світі, армія США шукає "нові старі рішення" для ББМ Stryker

Досвід української армії підштовхує США повернутися до ідеї посилення захисту бойових машин Stryker

Війна в Україні змусила армію США в Європі повернутися до питання оснащення активними системами захисту своїх бойових машин Stryker. Про це розповідає видання Defense News.

Ще з 2016 року армія США стала оцінювати системи активного захисту, які могли б забезпечити підвищений захист бойової броньованої машини Stryker, але у 2019 році було прийнято рішення тимчасово зупинити ці роботи після оцінки декількох можливих рішень.

Читайте також: Cтало відомо, коли Армія США отримає перші Stryker з 50-кіловатною лазерною зброєю
Система активного захисту "Залізна завіса" від Artis LLC

Так, як стверджує полковник Вільям Венейбл, керівник проєкту бойової групи бригади Stryker, в американських військових "поновився інтерес для протиракетної оборонної системи для сил Stryker в Європі".

Наразі армія США шукає системи, які можна було б розгорнути так само швидко, як це було, наприклад, з оснащенням цих ББМ системою Common Remote Weapon System з протитанковими ракетами Javelin.

M1 Abrams із системою Trophy
M1 Abrams із системою Trophy

Таким чином, війна в Україні все більше впливає на те, які рішення прийматимуть ті чи інші країни – фактично, українська армія творить нові тренди на ринку озброєнь – про це Defense Express розповідає у серії матеріалів "Кінець ери радянської зброї та рособоронпрому".

Читайте також: ​Армія США починає опановувати Stryker A1 IM-SHORAD: "наземний" Apache з Hellfire та Stinger