xcounter
#

Війна ПТРК: Вірменія показала, як ракета знищує ізраїльський мобільний комплекс зі "Спайками"

Війна ПТРК: Вірменія показала, як ракета знищує ізраїльський мобільний комплекс зі "Спайками"
7001

У бойових діях у Нагірному Карабаху з обох сторін активно застосовується високоточне кероване озброєння. Проте успіх на полі бою іноді залежить і від такої складової з непевними характеристиками як везіння.

Вірменські військові продемонстрували відео з кадрами знищення азербайджанських цілей. Оскільки якість відео залишає бажати кращого, з самого початку важко зрозуміти, що горить і вибухає. Але далі - цікаві кадри...

На відео з'являється бронеавтомобіль SandCat ізраїльського виробництва. Машина, як можна припустити, невдало заїхала у якусь яму і застрягла. У цей момент по неї і здіснюється пуск протитанкової керованої ракети. Один з членів екіпажу побачив наближення ПТУР і спробував сховатися. Ракета влучає у машину, відбувається вибух.

Читайте також: КБ "Луч" розробляє надлегкий ПТРК: випробування заплановані на 2021 рік (відео)

Бронеавтомобілі SandCat виробництва ізраїльської компанії Plasan Міністерство оборони Азербайджану почало отримувати з 2016 року. SandCat базується на шасі комерційного пікапа Ford F550. Азербайджан придбав мінімум 60 машин в чотирьох варіантах, оснащених бойовим модулем Rafael Mini Samson з 12,7-мм кулеметом, або модулями Rafael Samson MLS з протитанковим ракетним комплексом Spike-LR, або електронно-оптичною системою спостереження.

Демонстрація різних версій бронемашин SandCat керівництву Азербайджана

Під час бойових дій у Нагірному Карабаху з боку підрозділів армії Азербайджану застосовується модифікація з протитанковою ракетною установкою типу Spike-LR третього покоління з дальністю пуску до 4000 м. Боєкомплект - 6 ПТУР. Вага бронемашини - біля 8800 кг. Екіпаж-5 чоловік.

Читайте також: "Штурм-СМ": тотальна модернізація самохідного ПТРК для Збройних Сил України