xcounter
#

Війна, 17-й день протистояння з ворогом: інформує Генштаб

Оперативне зведення ГШ ЗС України на ранок 12 березня
Війна, 17-й день протистояння з ворогом: інформує Генштаб
2030

​Розпочалась сімнадцята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Генеральний штаб повідомив оперативну інформація станом на 06.00 12.03.2022 щодо російського вторгнення. Як наголошується, Сили оборони України дають гідну відсіч та стримують наступальну операцію збройних сил РФ на всіх напрямках.

Будення війни

Противник, в Поліському, Сіверському, Південнобузькому операційних районах, має великі втрати у живій силі та техніці, зупинений та намагається закріпитись на раніше захоплених рубежах.

Читайте також: Про шанси ворога взяти Київ, політ бульбенфюрера за поребрик та австрійські оцінки нашої війни з Рашею

На Донецькому напрямку під час спроб просунутися вперед окупанти отримали гідну відсіч від Українських Захисників та були зупинені на окремих напрямах, на решті - ворог суттєво зменшив темпи просування.

Від початку бойових дій тридцять одна батальйонно-тактична група противника, що діяла на території України, втратила боєздатність.

За результатами бойових дій більшість підрозділів збройних сил російської федерації, що мали безпосередній вогневий контакт з підрозділами Збройних Сил України деморалізовано, морально-психологічний стан особового складу продовжує знижуватися, фіксуються випадки здачі в полон окремими групами. Протягом останніх трьох діб спостерігається рух малих груп дезертирів противника у напрямку державного кордону.

Ворог відчуває велику проблему з комплектування резерву.

Збройні Сили України у злагодженій взаємодії з іншими складовими сектору безпеки і оборони держави та силами національного спротиву стримують масований наступ окупаційних військ.

Су-25
Су-25 "ВКС РФ"

При цьому у ніч на 12 березня військових зусиль з напрямку Білорусі з залученням підрозділів білоруської арміі, попри свідомі провокації з боку РФ напередодні, помічено не було.

З самого ранку 12 березня ворог здійснив повітряні удари по низці українських міст. За день до цього у міністерстві оборони Великої Британії заявили, що Росія у війні проти України цілеспрямовано використовує для обстрілів і завдання ударів ракети, щоб було більше жертв серед мирного населення в містах.

Росія, ймовірно, спробує перегрупувати свої сили для відновлення наступальних дій найближчими днями. Це, ймовірно, включатиме операції проти столиці Києва", - йшлося у повідомленні від британців. Втім, "логістичні проблеми, що перешкоджають просуванню росіян, зберігаються, як і сильний український опір...Малоймовірно, що Росія успішно досягла цілей, викладених у її плані перед вторгненням", - додають у повідомленні.

Читайте також: З початку війни окупанти завдали 219 ракетних ударів та випустили 328 ракет по Україні – Залужний