xcounter
#

Рашисти влаштували бомбардування території Білорусі

2984
Су-25 "ВКС РФ"
Су-25 "ВКС РФ"

Москва у кривавий спосіб намагається примусити Білорусь до прямої участі у війні проти України

Під час зустрічі Лукашенко з Путіним на території РФ, рашисти влаштували провокацію. Про її загрозу 15:46 11 березня повідомив Міністр оборони України.

Як він попередив, "удару збираються завдати по н.п. Копані, Столинського району Брестської області. Для маскування злочину Росія має намір здійснити атаку з повітряного простору України".

Читайте також: Противник посилює свою ППО біля окупованих Криму та Донбасу – Генеральний штаб ЗСУ

Вже після цього 16:01 Командування Повітряних сил ЗСУ повідомило, що російські літаки вилетіли з аеродрому Дубровиця (Білорусь), зайшли на територію України, розвернулись над нашими населенними пунктами Городичі та Тумені, після чого нанесли вогневе ураження по населеному пункту Копані (Білорусь).

Згодом відповідне відео було опубліковано Державною прикордонною службою України.

Також з'явились фото на яких видно пожежу на території Білорусі, а також частини бомби, що впала на території України.

Селище Копані находиться вритул до кордону з Україною у 50 км в міста Сарни. Цей насленний пункт немає жодного тактичного, стратегічного чи будь-якого іншого військового значення.

Копани білорусь

Згодом було отримано додаткову інформацію про обстріл населених пунктів Бухличі та Верхній Теребежів, які знаходяться у цьому ж районі.

Також днем 11 березня Генеральне управління розвідки Міноборони України повідомило, що Кремль планує влаштувати техногенну катастрофу на території ЧАЕС.

Станом на 18:00 11 березня додаткової інформації щодо цієї провокації поки немає.

Читайте також: З початку війни окупанти завдали 219 ракетних ударів та випустили 328 ракет по Україні – Залужний
ТЕГИ Війна