xcounter
#

Противник посилює свою ППО біля окупованих Криму та Донбасу – Генеральний штаб ЗСУ

3658
Знищений ЗРК "Оса" ворога, фото ілюстративне
Знищений ЗРК "Оса" ворога, фото ілюстративне

Противник отримав значні втрати в боях, переходить до оборони та намагається налагодити систему логістики

Генеральний штаб Збройних Сил України подав оперативну інформацію про відсіч російському вторгненню станом на 12.00 дня сьогодні, 11 березня 2022 року.

Відзначається, що противник зараз вимушений відмовитись від задуму проводити наступальні дії в усіх операційних районах, тому вимушений переходити до оборони та займатись накопиченням резервів. Зокрема, противник почав нарощувати свою систему протиповітряної оборони на Донецькому та Таврійському напрямках. Водночас, триває формування резервів противника та перекидання їх до районів ведення бойових дій на території України.

Читайте також: "Панцирі", "Тори", "Буки" та "Тунгуски": з початку вторгнення в Україну РФ втратила близько 20 комплексів ППО (фото)
Частина знищеної колони противника, фото ілюстративне

На даний момент, просування противника повністю зупинене в Поліському, Сіверському та Південнобузькому операційних районах. Там ворог намагається закріпитись, і змушений це робити на невигідних рубежах. На Донецькому напрямку – темп наступу загарбників сповільнений, окупанти отримали відсіч в ході жорстких бойових дій.

На Київському напрямку – противник взагалі вимушений відступати завдяки активним та злагодженим діям Збройних Сил України.

Бійці ЗСУ, фото ілюстративне

Плани щодо встановлення контролю над Миколаєвом, просування у напрямках на Запоріжжя та Кривий Ріг ворогом не реалізовано. Через значні втрати загарбники змушені перейти до оборони та намагаються здійснити всебічне забезпечення.

На Слобожанському напрямку противник утримує в оточенні Суми та частково здійснює блокування Харкова з півночі. Проводить перегрупування військ.

ЗСУ ведуть оборонні бої, фото ілюстративне

Читайте також: У які вразливі місця військ РФ слід бити: аналіз та пропозиції