xcounter
#

Відбити судно, захистити стратегічний міст та "Дніпрогес": як СБУ та тероборона антитерористичні навчання проводять

1038
Під час антитерористичних навчань
Під час антитерористичних навчань

Протягом останнього часу Служба безпеки України проводить низку навчань з різними силовими структурами України

Наприклад сьогодні, 25 травня, СБУ повідомила про проведення масштабних антидиверсійних навчань на об’єктах підвищеної небезпеки та транспортної інфраструктури – диверсанти планували провести теракти на Одеському припортовому заводі та морському порту Південний.

Вертоліт Мі-8МСБ-Б
Вертоліт Мі-8МСБ-В також брав участь у навчаннях

Разом з тим, ще одне терористичне угрупування за легендою навчань захопило вантажне судно, взяло екіпаж у заручники та висунуло свої вимоги.

Читайте також: Поки нема новітніх ЗРК: як Збройні Сили тренуються відбивати повітряні атаки ворога

Учасники антитерористичної операції своєю чергою провели переговори та розпочали активну фазу операції: нейтралізували диверсантів та звільнили заручників.

СБУ антитерористична операція

Під час антитерористичної операції СБУ

Умови навчань були максимально наближені до реальних, зокрема навчання проходили як в нічний час, так і за складних погодних умов. Окрім підрозділів СБУ, у навчаннях також взяли участь прикордонники, нацполіція, Нацгвардія, Збройні Сили України та інші структури.

Одним з результатів цих навчань можна назвати розробку рекомендацій щодо вдосконалення алгоритму дій силових підрозділів, які беруть участь в антитерористичних операціях.

СБУ Тероборона
СБУ разом з теробороною захищали стратегічно важливі об’єкти

Разом з тим, як раніше розповідало видання АрміяInform, воїнам тероборони в рамках багатоетапних антитерористичних навчань під керівництвом СБУ вдалося відбити напад на стратегічний міст та запобігти теракту в центрі Чугуєва, що на Харківщині.

Антитерористична операція
Учасникам операції вдалося уникнути теракту в центрі міста

Зазначається, що у навчаннях взяли участь більш як 3000 представників різних силових структур, понад 30 одиниць бронетехніки тощо.

Ключовою метою цього заходу було відпрацювання взаємодії між підрозділами тероборони та спільної роботи як з іншими силовими структурами, так і органами місцевої влади.

Водночас, як повідомив на своїй сторінці у Facebook речник управління СБУ в Запорізькій області Сергій Левченко, протягом 26-27 травня СБУ планує провести ще одні машстабні контрдиверсійні навчання на об’єкті критичної інфраструктури, а саме на об’єкті філії "Дніпровська ГЕС".

Читайте також: Збройні Сили на Херсонщині відпрацьовують бій в умовах міста