xcounter
#

Верифіковано дальність застосування російських аналогів JDAM-ER - УМПК

7834
УМПК
УМПК

​Рашисти вирішили показати застосування своїх плануючих бомб УМПК​ й тим самим розкрили, як дальність, так і метод їх застосування

Ворог застосовує для авіаційних ударів так звані комплекти УМПК, які є прямим аналогом JDAM-ER, при цьому адаптувавши для цього спочатку 500-кг бомби, а потім й 250-кг, які показують більшу дальність. І хоча у РФ часом говорять про дальність у 80 км, у реальності вона менша.

Це стало відомо завдяки відео, яке було знято рашистами з кабіни фронтового бомбардувальника Су-34, який здійснює висотне скидання двох УМПК.

Читайте також: Частина Х-47 "Кинжал", яка впала у РФ, може вказувати на критичне обмеження російської ракети

При цьому його якість та зафіксовані об'єкти цілком дозволяють доволі чітко локалізувати район скидання та отримати дальність до лінії фронту. Наприклад, на камеру по курсу літака потрапляють Олешківські піски у Херсонській області:

УМПК дальність

На наступному кадрі доволі чітко фіксується район на якому знаходиться сам літак - поблизу населеного пункту Каланчак.

УМПК дальність

Також показано і дві бомби УМПК, які зняті на фоні населених пунктів Дарівка та Роздольне на березі Каланчацького лиману.

УМПК дальність

А це вже дає можливість прокласти приблизний вектор польоту плануючих бомб та отримати дальність скидання у районі 60-65 км за умови висотного високошвидкісного польоту носія.

Зрештою, в умовах поки Повітряні сили України не отримали F-16 з ракетами AIM-120, які б дозволили відігнати рашиські літаки, тим більше строки початку навчання постійно зсуваються, єдиним засобом протидії залишається лише ЗРК Patriot та SAMP-T. Вони мають дальність знищення висотних аеродинамічних цілей на дальності 160 км та понад 100 км відповідно.

Але брак цих ЗРК залишається великою проблемою для ЗСУ й тому, на жаль, ворог може завдавати удари цими засобами фактично безкарно.

Читайте також: Знищено одночасно три Т-90М "Прорив" при спробі рашистів прорвати оборону ЗСУ поблизу Бахмуту