xcounter
#

Велика чистка: Верховна Рада звільнила очільників Міноборони та Мінстратегпрому та ще трьох міністерств

842
Верховна Рада відправила у відставку майже четверть уряду
Верховна Рада відправила у відставку майже четверть уряду

Міністерство оборони України та Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України отримають нових керівників

Верховна Рада України проголосувала за звільнення з посад міністра оборони України Андрія Тарана та віце-прем'єр-міністрв України - міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського.

Голосування відбулось у рамках доволі масштабних кадрових змін у Кабінеті міністрів, під час яких було звільнено також керівників ще трьох міністерств: реінтеграції тимчасово окупованих територій України - Олексія Резнікова, захисту довкілля та природних ресурсів - Романа Абрамовського, а також економіки - Олексія Любченко. Тобто за один день було звільнено майже четверть уряду.

Читайте також: Коротка пам’ять "Укроборонпрому": як концерн вкотре похизувався "першим в історії" виробництвом ВОГ-17
Кабінет міністрів України
З 23 міністрів сьогодні було звільнено 5

Найбільш одностайними нардепи були у питанні звільнення Олега Уруського - 342 голосів "за", за відставку Андрія Тарана - 341. Водночас відставка міністра економіки, в оселі якого сьогодні зранку, як повідомляють ЗМІ, проводять обшук НАБУ и СБУ, набрала 320 голосів.

Як вже повідомляв Defense Express, у владних коридорах вже визначились з наступниками. Зокрема, Мінстратегпром, скоріш за все, очолить керівник Державної митної служби Павло Рябікін.

Павло Рябікін
Найвирогідніший кандидат на посаду очільника Мінстратегпрому - Павло Рябікін

А новим міністром оборони України стане Олексій Резніков, який пересяде у нове крісло з посади міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, а також збереже за собою посаду віце-прем’єр-міністра.

Проте ці кадрові рішення значно ширші за прості кадрові зміни. Мова йде про перерозподіл сфер впливу та відповідальності. Зокрема очікується, що Олексій Резніков буде відповідати не тільки за армію, а й державну прикордонну службу.

Олексій Резніков
Олексій Резніков скоріш за все очолить Міноборони

Окрім того, у його сферу увійде і Мінстратегпром - діяльність нового очільника якого він буде оглядати з більш високої посади.

Наскільки виправдаються ці прогнози стане відоме вже завтра - Верховна Рада буде голосувати за призначення нових очільників міністерств 4 листопада.

Читайте також: Не просто кадрові рішення: що буде з силовим блоком та оборонкою після змін очільників Міноборони та Мінстратегпрому