xcounter
#

Велика Британія запропонує двигуни Rolls-Royce для "Антонова"

У Британії пропонують свої двигуни для "Анів"
У Британії пропонують свої двигуни для "Анів"
7060

Пропозиція про співпрацю буде запропонована на дипломатичному рівні

Велика Британія може почати широко співпрацювати з Україною у сфері авіабудування. Зокрема розглядається можливість партнерства британських виробників та ДП "Антонов".

Таку заяву зробив аташе з питань оборони посольства Великої Британії Тім Вудз в інтерв'ю виданню "День".

Читайте також: "Укроборонпром" відмовився розкривати деталі про виробництво гелікоптерів UH-1 Iroquois в Одесі
Rolls-Royce двигун
Rolls-Royce - один з беззаперечних світових лідерів у сфері авіаційних двигунів

"Якщо розглянути таку відому в світі компанію, як ДП "Антонов", яка має досить солідний ринок для транспортних літаків, то цілком можливим є партнерство з Великою Британією, коли британські компанії постачатимуть авіоніку чи інші компоненти, зокрема і двигуни Rolls-Royce. Поки що це пропозиція, і я збираюсь її обговорити з Міністерством стратегічних галузей промисловості, можливо, таке партнерство може бути реалізовано", - заявив Тім Вудз.

Ан-225
Ан-225 "Мрія" з двигунами Д-18Т

З боку Defense Express додамо, що ця заява пройшла на фоні повідомлення про підготовку законопроекту про націоналізації "Мотор Січ", яке є традиційним партнером "Антонова" та постачає для нього двигуни ще з 50-х років минулого сторіччя.

Щобільше, як флагмани "Антонова" - "Руслан" та "Мрія", так і перспективна лінійка Ан-148/158/178 також використовують двигуни "Мотор Січ", які розроблені на "Івченко-Прогрес".

Ан-178
Ан-178 з двигунами Д-436-148ФМ

Водночас, двигуни від Rolls-Royce - це провідний виробник світового рівня, який постачає авіаційні двигуни для Airbus та Boeing, а також винищувачів Eurofighter Typhoon.

Eurofighter Typhoon
Eurofighter Typhoon з двигунами EJ200 від Rolls-Royce

Також аташе з питань оборони посольства Великої Британії повідомив, що ще одним напрямом співпраці є можливість постачання до України британських двигунів для бронетехніки.

"У вас велика спадщина бронемашин радянських часів, у яких, можливо, не зовсім надійні двигуни. У Великій Британії є низка дуже добрих виробників двигунів, тому ми можемо переоснащити ці платформи також разом з українською промисловістю. І це може бути експортний ринок для України, враховуючи продані раніше Україною бронемашини на експорт. Адже ці бронемашини також можуть бути переоснащені новими двигунами", - додав аташе з питань оборони посольства Великої Британії.

Ajax
У британських Ajax використовуються німецькі двигуни від MTU Friedrichshafen

Зазначимо, що танкові двигуни в Україні виробляє "Завод ім. Малишева", зокрема лінійку 6ТД, яка йде на експорт до Пакистану, та яку планують використати у проекті модернізації Т-64 "Краб" та вже використовують у "Оплоті".

Відносно двигунів для БТРів, то з 2016 року до війська постачається БТР-4 та БТР-3 з німецькими двигунами Deutz. Використання цього ж двигуна розглядалось і при модернізації БМП-1 у проекті "Житомирського бронетанкового заводу".

Читайте також: Оголошені подробиці британських ракетних катерів для України: строки, озброєння та умови будівництва