xcounter
#

В "Українській бронетехніці" розповіли про ремонт західних бронеавтомобілів в Україні

5594
Австралійський бронеавтомобіль Bushmaster, фото - Facebook-сторінка Australian Army
Австралійський бронеавтомобіль Bushmaster, фото - Facebook-сторінка Australian Army

Логістика — важлива річ у питанні ремонту техніки, і це дуже неефективно, коли машини змушені перекидати за кордон для відновлення

Україна має розширяти свої сервісні можливості з ремонту західних бронеавтомобілів — на цьому акцентував гендиректор "Української бронетехніки" Владислав Бельбас в інтерв’ю "Військовому кур’єру", відповідаючи на питання про те, чи цікаво було б компанії включатися в ремонт тих чи інших зразків західних бронеавтомобілів, які сьогодні є на озброєнні Сил оборони України.

На відео з 52:13

Читайте також: Польща продовжує замовляти локалізоване озброєння: черга дійшла до важких БМП та бронеавтомобілів

"Це цікаво [про ремонт західних машин], ми цим займаємося, ми теж постачали [імпортували] бронеавтомобілі інших виробників, не тільки свої", — відзначає Бельбас.

Очільник "Української бронетехніки" висловлює вдячність західним виробникам за організацію сервісних центрів у прикордонних з Україною країнах, але також наголошує на тому, що оскільки закордонні компанії на цей момент не будуть робити такі центри в Україні.
Британська бронемашина Мastіff
Британська бронемашина Мastіff. Фото: ВМС ЗСУ

"Нам треба робити максимально коротке логістичне плече", — акцентує він, говорячи про те, що неефективно витрачати дуже значний час на переміщення та ремонти.

бронеавтомобіль
СБА "Новатор" після наїзду на протитанкову міну, екіпаж вийшов, а машину вдалося відновити, фото — "Українська бронетехніка"

"Наша компанія мінімізує постачання техніки до нас на виробництво і максимізує виїзні сервісні бригади та ремонти на передньому краї нашої техніки. Те ж саме треба робити й з західною технікою", — наголошує Бельбас.

Читайте також: "Українська бронетехніка" розробляє одразу декілька нових моделей бронеавтомобілів, але шасі поки таємниця