xcounter
#

В Україні "засвітилися" нові 120-мм міни, про виробництво яких було оголошено в лютому

10252
120-мм міна. Фото "Укроборонпром"
120-мм міна. Фото "Укроборонпром"

Ці міни є першим проектом спільного виробництва України та однієї з країн-членів НАТО

Українські військові вже використовують на полі бою 120-мм мінометні міни, які Україна виготовляє спільно з країною-членом НАТО – фото боєприпасу опубліковане в акаунті в Twitter Ukraine Weapons Tracker.

Йдеться про першу партію уламково-фугасних 120-мм мін ОФ-843Б, які були виготовлені у 2023 році.

Читайте також: Польський самохідний міномет Rak: чи є шанси пришвидшити постачання та більше адаптувати його під потреби ЗСУ

Нагадаємо, про старт виробництва 120-мм мін Державний концерн "Укроборонпром" повідомляв на початку лютого цього року – таким чином з моменту оголошення про виробництво і до появи перших фото пройшло трохи більш як два місяці.

Як тоді відзначалися – ці міни є першим продуктом саме спільного виробництва української "оборонки" спільно з країною-членом НАТО. Виробничі потужності розосереджені.

Повідомлялися і деякі тактико-технічні характеристики цієї міни, зокрема ефективне ураження піхоти відбувається в радіусі від 25 до 60 м, а розліт осколків може сягати 250 м. Міна також може використовуватися для ураження інженерних споруд і легкоброньованої техніки. Дальність польоту може становити понад 8 км.

Також згадаємо, що нещодавно було продемонстровано результат й іншого проекту "Укроборонпрому" спільно з країною-членом НАТО – це 125-мм танковий боєприпас, про розгортання виробництва якого повідомлялося у березні.

Читайте також: Перші кадри бойової роботи Panzermorser в Україні: ЗСУ смажать окупантів 120-мм "подарунками"