xcounter
#

У Рязанській області сталася масштабна пожежа на складі з боєприпасами (відео)

863
Один з надпотужних вибухів на складі боєприпасів в Рязанській області
Один з надпотужних вибухів на складі боєприпасів в Рязанській області

Наразі з небезпечної зони евакуйовані мешканці 10 населених пунктів

У середу, 7 жовтня ц.р., на території військової частини у селі Шелємішевскі хутора (Скопинский район Рязанської області) почалася пожежа, що призвала до початку детонації боєприпасів, які зберігалися на її території.

Схоже, що спочатку російські військові не сильно опікувалися пожежею. Зокрема, у прес-службі Західного військового округу ВС РФ розповіли журналістам, що постраждалих від вибухів немає, а особовий склад і цивільних з військового об'єкта евакуювали.

Читайте також: В РФ зірваний під час тайфуну плавучий док "таранив" підводні човни та військові кораблі (відео)

"Окремі вибухи боєприпасів на місці тривають, однак загрози найближчим населеним пунктам немає", - повідомила прес-служба ЗВО.

Однак, лише через кілька годин, ситуація суттєво змінилася. Вибухи стали значно частішими й деякі з них були дуже потужними. Так, місцеві мешканці розповіли журналістам, що через них начебто було зруйновано п'ятиповерховий панельний будинок.

"Будинок склався. Ми бачили, як горіли приватні будинки. Постраждали населені пункти в радіусі 5 кілометрів. Це через те, що розліталися болванки", - поділилися налякані місцеві мешканці.

Рязань

Не виправдалися й інші прогнози російських військових – наразі відомо про п’ять постраждалих, з яких двох було госпіталізовано. Крім того, з 10 населених пунктів у радіусі п'яти кілометрів від складів евакуювали понад 1,6 тисячі осіб та перекрили федеральну трасу.

На цю годину продовжуються спроби локалізувати пожежу та загасити полум'я. Залучена різноманітна техніка.

За попередніми даними, до пожежі призвело або загоряння сухої трави поблизу, вогонь з якої перекинувся на територію частини (початкова версія), або коротке замикання на одному зі складів.

Рязань
Читайте також: На ракетному складі в РФ стався вибух - поранено п'ятеро військових моряків