xcounter
#

На ракетному складі в РФ стався вибух - поранено п'ятеро військових моряків

55
Склад ракетного озброєння в Росляково, Мурманська область РФ
Склад ракетного озброєння в Росляково, Мурманська область РФ

У Мурманській області Росії в Росляково, поруч з головною базою Північного флоту, трапився вибух на складі ракетного озброєння, постраждали п'ятеро моряків Північного флоту. Двоє з потерпілих перебувають у тяжкому стані

Про це повідомляє Defense Express з посиланням на "Укрінформ".

"За попередніми даними, двоє постраждалих (від вибуху на складі) перебувають у тяжкому стані, троє - середнього ступеня тяжкості", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В РФ за один день розбилися військові літаки Су-27 та L-39

Інше джерело уточнило, що на складі зберігаються снаряди різного калібру. За однією з версій, причиною вибуху могли стати порушення при поводженні з боєприпасами. Пожежі після вибуху, нібито, не було.

Склад ракетного озброєння в Росляково, Мурманська область РФ
Постраждалих від вибуху направили до шпиталю / Фото: Ніка СВЄТЛОВА

"На військовому складі в Мурманської області вибухнув боєприпас, в результаті якого отримали поранення п'ять військовослужбовців. За попередніми даними, інцидент стався через порушення вимог безпеки при проведенні вантажно-розвантажувальних робіт на технічній території складського комплексу", - повідомило джерело у міноборони РФ.

Нагадаємо, у серпні 2019 року в Росії під Ачинськом в Красноярському краї стався вибух і пожежа на складі боєприпасів. З 20-кілометрової зони навколо місця НП евакуювали понад 16 тисяч осіб. У результаті вибухів в цілому одна людина загинула, ще 32 отримали поранення.

Читайте також: SIPRI : у 2015-2019 роках експорт зброї РФ впав на 18%