xcounter
#

В Індії успішно провели швартові випробування двох газотурбінних агрегатів від "Зоря"-"Машпроект" на головному есмінці Visakhapatnam (фото)

2025
Індійський головний есмінець Visakhapatnam та п'ята підводний човен класу Scorpene S54 Vagir
Індійський головний есмінець Visakhapatnam та п'ята підводний човен класу Scorpene S54 Vagir

Цей корабель стане першим з серії найбільших військових кораблів такого класу, що експлуатуються ВМС Індії

Індійське підприємство Mazagon Dock Shipbuilders LTD за участі фахівців "Зоря"-"Машпроект" завершили монтаж та успішно провели швартові випробування двох головних газотурбінних агрегатів і систем автоматичного керування агрегатами на першому кораблі із серії проекту 15В Visakhapatnam.

Наразі газотурбінна установка від українського виробника готова до проведення ходових випробувань. Попри пандемію й ускладнені умови, роботи були проведені у максимально короткий термін та при повному взаєморозумінні з персоналом замовника.

Читайте також: Катер, що стає підводним човном: крутий концепт доставки морських спецпризначенців від британської компанії (відео)

Відзначається, що це не перший успішний досвід роботи вітчизнянного підприємства з компанією Mazagon Dock Shipbuilders LTD. За попередні роки були побудовані та передані ВМФ Індії й інші подібні кораблі такого класу (зокрема три есмінці класу Kolkata).

Scorpene S54 Vagir
Випробування збіглися зі спуском на воду п'ятого човна французького проекту Scorpene S54 Vagir

В обсяг постачання на дану серію кораблів, окрім самих ГГТА, входить виконана за новітніми технологіями система автоматичного управління. Це дозволило реалізувати цифрову концепцію управління головними газотурбінними агрегатами.

D64 INS Kochi
Есмінець D64 INS Kochi ВМС Індії на разі один з трьох найбільших представників цього класу кораблів побудованих в цій країні. Він також оснащений газотурбінними установками від "Зоря"-"Машкпроект"

Варто додати, що ВМС Індії в найближчі роки планує побудувати чотири кораблі цього проекту (Visakhapatnam, Mormugao, Imphal та Porbandar) на загальну суму у $5 млрд. Всі вони будуть мати сучасні газотурбінні установки від українського виробника.

Читайте також: Майбутні 3 катери Island можуть надійти до ВМСУ у 2021 році з вже готовими американськими системами озброєння