xcounter
#

"Укроборонпром" завершив заводські випробування РЛС "Мінерал-У" для комплексу "Нептун"

3780
РЛС "Мінерал-У", фото ілюстративне
РЛС "Мінерал-У", фото ілюстративне

РЛС "Мінерал-У" призначена для роботи в складі протикорабельного комплексу "Нептун", на черзі – державні випробування цієї радіолокаційної станції

Мобільний багатофункціональний радіолокаційний комплекс "Мінерал-У", котрий розробило ДП "Науково-дослідний інститут радіолокаційних систем "Квант-Радіолокація"", успішно пройшов комплекс заводських (попередніх) випробувань. Про це сповіщає прес-служба "Укроборонпрому".

Зокрема, Концерн розповідає, що на першому етапі випробувань "Мінерал-У" учасники тестів провели перевірку технічних параметрів кожної частини комплексу окремо: потужність передавача, чутливість приймача, час затримки, технічні властивості тощо.

Читайте також: "Укроборонпром" показав точність влучання "Вільха-М" під час держвипробувань (відео)
РЛС "Мінерал-У", фото ілюстративне

Другий етап випробувань "Мінерал-У" відбувався, коли цей радіолокаційний комплекс уже був встановлений на колісне шасі. Залучені до випробувань спеціалісти перевіряли дальність виявлення цілей, роботу в широкому спектрі частотних діапазонів, мобільність комплексу та інші параметри.

"За підсумками випробувань "Мінерал-У" було визнано таким, що відповідає заявленим тактико-технічним характеристикам", - зазначають в "Укроборонпромі".

РЛС "Мінерал-У" як частина протикорабельного комплексу "Нептун" в строю параду на День Незалежності України

Наступний етап – державні випробування радіолокаційного комплексу "Мінерал-У", який працюватиме в складі протикорабельного ракетного комплексу "Нептун".

"Мінерал-У" може виявляти та класифікувати надводні об’єкти на відстані до 500–600 км завдяки пасивному каналу, завдяки активному каналу – проводити дорозвідку цілей.

РЛС "Мінерал-У" як частина протикорабельного комплексу "Нептун" в строю параду на День Незалежності України

Вперше "Мінерал-У" був публічно представлений під час параду до 30-річчя відновлення Незалежності України, що відбувся у Києві 24 серпня цього року.

Також ця радіолокаційна станція була елементом експозиції виставки "Цифрове майбутнє армії", присвяченої Дню захисників і захисниць України.

РЛС "Мінерал-У", як частина експозиції виставки "Цифрове майбутнє армії", жовтень 2021 року
Читайте також: Міноборони хоче "перевзути" Т-72 та інженерні бронемашини на гусениці від Т-80