xcounter
#

"Укроборонпром" очолив Герман Сметанін, але з важливою умовою

9585
"Укроборонпром" очолив Герман Сметанін, але з важливою умовою

Герман Сметанін офіційно замінив на посаді очільника "Укроборонпрому" Юрія Гусєва

Кабінет Міністрів України ухвалив призначення на посаду очільника акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість" (який створений на місці держконцерну "Укроборонпром" рішенням уряду у березні 2023 року) Германа Сметаніна.

Призначення набуває чинності від сьогодні, 28 червня, але діє до формування наглядової ради та проведення відповідного конкурсу. Як зазначив міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишін, перед новим очільником "Укроборонпрому" поставлено три основні задачі:

Читайте також: Рашисти зробили "дистанційно керовану" ЗУ-23-2, і це насправді цікаво
  • наростити потужність виробництва української зброї та боєприпасів
  • побудувати ефективну антикорупційну інфраструктуру
  • по-справжньому реформувати "Укроборонпром"

Останній пункт переліку задач, звісно, викликає певні запитання до вже минулого керівника ДК "Укроборонпром" Юрія Гусєва, який займав посаду очільника держконцерну з грудня 2020 року та був звільнений указом Президента 27 червня 2023 року. Бо головною задачею та обіцянкою Гусєва було саме ліквідація "Укроборонпрому".

Герман Сметанін
Герман Сметанін

Нагадаємо, що Герман Сметанін з 2014 року працював на ряді бронетанкових підприємств, що входять у склад "Укроборонпрому" - у Харківському конструкторському бюро машинобудування з 2014 по 2015, потім до 2020 року на "Львівському бронетанковому заводі" де займав посаду головного конструктора та головного інженера, у 2020-2021 році був директором з виробництва "Заводу ім. Малишева", у квітні 2021 року до квітня 2023 року очолював "Харківський бронетанковий завод", а останні три місяці керував "Заводом ім. Малишева".

Читайте також: США дають новий пакет, в якому бронетехніка, засоби розмінування та HARM