xcounter
#

Український Ан-124 доставив в Ірак два іспанські гелікоптери Chinook F

7996
Фото – Estado Mayor de la Defensa, EMAD (emad.defensa.gob.es)
Фото – Estado Mayor de la Defensa, EMAD (emad.defensa.gob.es)

Всього іспанці планують перекинути в Ірак три гелікоптери Chinook F на заміну Cougar

Іспанське військо розпочинає введення в експлуатацію своїх важких транспортних гелікоптерів Chinook F, перша закордонна місія для цих машин триватиме в Іраку — там вони замінять чотири Cougar, що беруть участь у місії Inherent Resolve ("Непохитна рішучість"), яка спрямована на підтримку країн Близького Сходу у боротьбі із тероризмом.

Гелікоптери Chinook F стануть основою нової оперативної групи Toro, всього іспанці хочуть перекинути в Ірак три машини — перші два гелікоптери доставлені в Ірак на борту українського транспортного літака Ан-124, включно з лопатями та деякими комплектуючими, відзначають в Infodefensa.

Читайте також: Чи можна старі F-16 з 80-х років перетворити на найсучасніші Block 70/72 Viper

У рамках другої партії в Ірак відправлять ще один гелікоптер, а також низку різного обладнання, необхідного для експлуатації цих машин. Як відзначають у виданні, завдяки великій вантажності оборонне відомство Іспанії часто використовує літаки "Антонова" для перекидання техніки за кордон.

Відзначається, що іспанці не вперше використовують свої Chinook в Іраку, у версії D ці машини брали участь в тій же операції Inherent Resolve з середини 2018 року і до кінця 2020 року, після чого стартував процес модернізації до версії F.

Раніше Defense Express розповідав, що військово-морські сили Іспанії оголосили про старт аукціону із танками M60A3 TTS зі стартовою ціною він майже 47 тисяч євро.

Читайте також: Схоже, що на Заході досі не визначились з втратами авіації РФ, і це як мінімум дивно