xcounter
#

Українські Т-80 та британські стрільці знищили "десант противника" на Приазов’ї

2394
Це був один із епізодів навчань "Об’єднані зусиллля-2021"
Це був один із епізодів навчань "Об’єднані зусиллля-2021"

Військові України та Великої Британії напрацювали формат спільних дій на випадок, якщо РФ таки наважиться висадити десант в Азовському морі

В Україні продовжується активна фаза стратегічного командно-штабного навчання "Об’єднані зусилля – 2021".

Один із епізодів цих навчань – об’єднаний україно-британський підрозділ провів контрнаступальні дії проти "умовного противника", що висадив десант на українському узбережжі Азовського моря. Про це пише прес-служба Генерального штабу Збройних Сил України.

Читайте також: Україна та Туреччина домовились про будівництво навчального центру для операторів Bayraktar TB2
Бійці морської піхоти ВМС України висуваються на БТР-80 для контрнаступальних дій, навчання "Об'єднані зусилля-2021"

Українські та британські військові в Приазов’ї проводили спільні дії за наступним сценарієм.

Спочатку пара бомбардувальників Су-24М Повітряних Сил України завдала бомбового удару по ворожому командно-спостережному пункту, щоб порушити управління військами "умовного противника".

Бомбардувальники Су-24 Повітряних Сил України виконують бойове завдання під час навчань "Об'єднані зусилля-2021"

Щоб знищити передову позицію противника, командир багатонаціональної батальйонної тактичної групи прийняв рішення провести маневр “охоплення з флангів” із застосуванням танкового підрозділу, озброєного Т-80.

Далі українські морпіхи на БТР-80 та британські стрільці на бронемашинах "Козак-2М" прорвали передній край оборони противника та продовжили рух в глибину його бойових порядків.

Гвинтокрили Мі-8 в строю армійської авіації ЗСУ і далі виконують роль ударних, навчання "Об'єднані зусилля-2021"

При цьому ланка гвинтокрилів Мі-8 армійської авіації нанесла удар некерованими авіаційними ракетами по морському десанту, що йшов на допомогу основним силам "умовного противника".

У підсумку українсько-британський підрозділ спільними діями успішно виконав поставлене навчально-бойове завдання, тобто – знищив сили "умовного противника", що намагався піти в наступ на українському побережжі Азовського моря.

Це був перший епізод участі британських військових у навчаннях Збройних Сил України, що відбувались в Приазовському регіоні, навчання "Об'єднані зусилля-2021"
Читайте також: "Гюрза" захищатиме Дунай: Україна та Румунія почали спільні навчання Riverine-2021