xcounter
#

"Гюрза" захищатиме Дунай: Україна та Румунія почали спільні навчання Riverine-2021

1364
Це будуть уже четверті спільні маневри України та Румунії на Дунаї
Це будуть уже четверті спільні маневри України та Румунії на Дунаї

Для проведення цих навчань Україна та Румунія виставили понад 15 бойових катерів, авіацію та морських піхотинців від обох країн

В румунському місті Тульча стартували двосторонні українсько-румунські військово-морські навчання Riverine-2021. Це уже будуть четверті подібні навчання, розповідають в прес-службі Військово-Морських Сил України.

МБАК Р180 "Костопіль" прибув для участі в навчаннях Riverine-2021, фото - прес-служба ВМС України

Відзначається, що для проведення таких навчань від обох країни залучено понад 15 військових катерів, підрозділи спеціального призначення, гелікоптери та підрозділи морської піхоти, сили Морської охорони України та Прикордонної поліції Румунії.

Читайте також: В ДНДІ успішно випробували переобладнаний під американські парашути Ан-26 (фото)

Зокрема, від ВМС України для участі в цих маневрах залучено два МБАКи типу "Гюрза" та десантний катер "Сватове".

Десантний катер "Сватове" прибув для участі в навчаннях Riverine-2021, фото - прес-служба ВМС України

Мета проведення навчань – злагодження дій військово-морських сил України та Румунії у водах Дунаю аж до рівня уніфікації, "перетворення на один злагоджений екіпаж".Тим більш, що обидві країни мають спільні "гібридні" загрози в Дунайському регіоні – тероризм та нелегальна міграція.

ВМС України прагнуть внести свій посильний вклад у забезпечення регіональної безпеки. І також – підвищити свій рівень взаємосумісності з військово-морськими силами Румунії, країни-учасника НАТО.

Катери військово-морських сил України та Румунії виконують спільне маневрування у водах гирла Дунаю, фото - прес-служба ВМС України
Читайте також: ВМС України провели висадку десанту на необладнане узбережжя "умовного противника"