xcounter
#

Українська компанія розробила для ЗСУ бокси-ізолятори для транспортування інфекційних хворих та важкопоранених (фото)

282
Бокси-ізолятори від компанії "Креатив-Агромаш"
Бокси-ізолятори від компанії "Креатив-Агромаш"

Приватна компанія передала Збройним силам України сучасні бокси-ізолятори для транспортування інфікованих хворих

Три нових бокси отримало відділення медичного забезпечення аеромедичної евакуації Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону ЗСУ.

Відзначається, що дане обладнання було розроблене та виготовлене командою інженерів приватного Кременчуцького підприємства "Креатив-Агромаш" та перш за все стане у пригоді українським військовим під час евакуації інфікованих на COVID-19.

Читайте також: Україна розпочинає клінічні дослідження вітчизняного препарату від коронавірусу COVID-19
COVID-19

"Враховуючи ситуацію у країні, яка спричинена пандемією COVID-19, ми вирішили долучитися до боротьби з коронавірусною інфекцією. Спочатку ми розмірковували щодо виготовлення апаратів штучної вентиляції легенів, але порадившись із провідними лікарями зрозуміли, що на даний час це неможливо. А бокси-ізолятори саме те, що наразі є доцільним та необхідним.

Окрім того, їх сертифікація не потребує затрат у часі, оскільки матеріали з яких вони виготовлені мають відповідні рівні сертифікації", - відзначив директор компанії ТОВ "Креатив-Агромаш" Юрій Андрієвський.

COVID-19

За словами військових, подібні мобільні ізолятори можуть бути використані не тільки для транспортування хворих з інфекційними захворюваннями на кшталт коронавірусу, а й для перевезення важкопоранених бійців.

Бокси герметичні, досить легкі (вага близько 17 кг), обладнані приладами для подання кисню, компресором та фільтрами для знезараження повітря. Крім того, українська розробка має вбудовані рукавиці-манжети, що дозволяє медикам проводити певні маніпуляції з хворим всередині ізолятору без прямого контакту. До того ж, бокси добре дезінфікуються, що дозволяє використовувати їх багато разів з різними хворими.

COVID-19

Наразі розробку "Креатив-Агромаш" збираються використовувати для перевезень на оперативно-реанімаційному літаку Збройних сил Ан-26 Vita, з екіпажем якого вже провели відповідні інструкторськи заняття щодо експлуатації цього обладнання.

Також військові обговорили з компанією-розробником питання щодо удосконалення цих виробів для подальшого їх використання на інших транспортних літаках Збройних сил.

COVID-19

Варто додати, що станом на 18 червня ц.р. в Збройних Силах України на COVID-19 хворіє 148 осіб. На ізоляції перебуває 427 осіб. За минулу добу зареєстровано вісімнадцять нових випадків захворювання. Загалом за час пандемії одужало 227 військових, чотири людини загинуло.

Читайте також: ​Компанія PROSTIR 3D впроваджує актуальну в умовах COVID-19 послугу ТЕЛЕ-СЕРВІС