xcounter
#

Україна отримала всі танки Abrams, які США обіцяли передати на початку року

3440
Всі фото — U.S. DoD
Всі фото — U.S. DoD

Вже зовсім скоро танки Abrams можна буде побачити на полі бою в Україні

Видання "Голос Америки" розповідає, що всі 31 танк M1A1 Abrams, які Сполучені Штати мали передати ЗСУ, вже прибули в Україну — таку інформацію їм повідомив представник Армії США в Європі та Африці полковник Мартін О’Доннелл.

Він відзначив, що крім самих основних бойових танків, Україна також вже отримала боєприпаси до цих машин, а також необхідні для обслуговування запасні частини. Крім того, українські військові, які опановували Abrams у Німеччині, також вже повернулися в Україну, розповідають у "Голос Америки".

Читайте також: Що необхідно для того, аби ЗСУ якнайкраще нищили рашистів з танків Leopard, Challenger та Abrams
Abrams
Abrams

"Ми виконали свою частину угоди", — відзначив О’Доннелл, наголошуючи на тому, що далі Україна самостійно вирішуватиме, коли і як буде використовувати цю зброю на полі бою, щоб вона була максимально ефективною.

"Танк Abrams — це до біса гарна бронетехніка, але це не панацея. Зрештою, рішучість України досягти прориву це найважливіше", — наголошує О’Доннелл.

Нагадаємо — перший танк Abrams було доставлено в Україну наприкінці вересня, і вже тоді актуалізувалося питання про виважене використання цього озброєння на полі бою.

Водночас рішення про передачу цих танків Україні було прийнято наприкінці січня цього року — таким чином, для передачі ЗСУ 31 танка Abrams США загалом знадобилося вісім з половиною місяців.

Читайте також: Як у Армії США "буксують" з системами активного захисту для своїх Abrams, Bradley та Stryker