xcounter
#

Україна готується запускати супутник: для мережі SICH-2M видані частотні присвоєння

1817
Робота над цим "частотним" питанням йшла три роки
Робота над цим "частотним" питанням йшла три роки

Цей крок – важливий етап до запуску супутника серії "Січ", що буде приурочений до 30-річчя Незалежності України

Україна отримала частотні присвоєння для супутникової мережі SICH-2M, функція котрої – забезпечення орбітальної експлуатації супутників дистанційного зондування Землі серії "Січ".

Сповіщення про це наша держава отримала від Бюро радіозв’язку МСЕ (Міжнародний союз електрозв’язку, англ. International Telecommunication Union, ITU) у Міжнародному інформаційному циркулярі частот № 2939 від 09.02.2021 року.

Читайте також: Мінстратегпром пропонує витратити на створення малорозмірних ТРДД для БПЛА понад 400 млн гривень
Український супутник дистанційного зондування землі "Січ-2-1" наприкінці 2020 року

Як зазначається, на даний момент завершена технічна перевірка частотних присвоєнь супутникової мережі SICH-2M щодо відповідності вимогам Регламенту радіозв’язку МСЕ.

Реєстрація супутниковій мережі SICH-2M забезпечує міжнародно-правовий захист частотно-орбітального ресурсу нового покоління українських супутників дистанційного зондування Землі серії "Січ" після їх введення в експлуатацію.

Супутник радіолокаційного спостереження Землі "Січ-3-Р", що розробляється у рамках Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України

В свою чергу, включення супутникової мережі SICH-2M до Міжнародного довідкового регістру МСЕ є важливим кроком для здійснення в кінці 2021 року запуску з нагоди 30-річчя Незалежності України українського супутника дистанційного зондування Землі серії "Січ", що здійснюється за сприяння та під координацією Мінстратегпрому.

Роботу щодо отримання частотного ресурсу для супутників серії "Січ" йшла три роки. Цю роботу спільно вели держустанови «Український державний центр радіочастот», Національний центр управління та випробувань космічних засобів, "КБ «Південне". Загальне керівництво роботами виконували Державне космічне агентство, Національна комісія, що здійснює державне регулювання в сфері зв’язку та інформації та Держслужба спецзв’язку та захисту.

26 червня цього року на стенді №1 ДП "Південмаш" успішно пройшов другий етап кінцевих випробувань ракетного двигуна РД861К для РН "Циклон-4

Заходи виконувались у відповідності до "Положення про порядок взаємодії органів державної влади при здійсненні міжнародно-правового захисту радіочастотного ресурсу України", затвердженого наказом Адміністрації ДССЗЗІ від 25.06.2013 року №338/435.

Як раніше повідомляв Defence Express, український супутник "Січ-2-1" має відправитись у космос до кінця цього року.

Комплекс "Овідіополь-2" в Одеській області, що підпорядкований Службі зовнішньої розвідки України
Читайте також: Франція запустила новий супутник CSO-2 для своєї армії: які характеристики матиме апарат