xcounter
#

Угорщина купує нові РЛС на заміну застарілих радянських систем

1025
Угорщина купує нові РЛС на заміну застарілих радянських систем

Угорщина посилює свою протиповітряну оборону

Збройні сили Угорщини замінять застарілі радянські радари на нові станції. Так, командувач угорськими збройними силами Ференц Кором підписав контракт на постачання ізраїльських трикоординатних систем радіолокаційних станцій ELM-2084.

Про це 11 грудня 2020 року повідомив Гаспар Марот, урядовий комісар, відповідальний за оборонні розробки.

Читайте також: "Мінерал-У": перші зображення нової РЛС розвідки та цілевказування від ДП "Квант-Радіолокація"
Радіолокаційна станція ELM-2084
Радіолокаційна станція ELM-2084. Фото: IAI

Цікаво, що контракт з Угорщиною уклала саме канадська компанія Rheinmetall Canada, яка виробляє станції за ліцензією з моменту прийняття станцій ELTA на озброєння збройних сил країни.

Водночас, як стверджує польське видання Defence24, угорські станції будуть доставлені з Ізраїлю компанією ELTA. Тому йдеться, ймовірніше, про укладення контракту з постачальником з країни-члена НАТО.

РЛС П-37
Угорщина хоче замінити застарілі радянські системи. На фото РЛС П-37

Радіолокатори ELM-2084 мають замінити застарілі радянські РЛС П-37, ПРВ-17 і СТ-68У. Зазначається, що нові радари країна почне отримувати у 2022 році.

Деталі про цю угоду наразі не розголошуються. Але відомо, що цей контракт буде більшим за чеське замовлення на радари ELM-2084 від 2019 року, що передбачає закупівлю 8 РЛС вартістю у 125 мільйонів доларів.

Угодна з купівлі РЛС є частиною програми модернізації протиповітряної оборони, згідно з якою 1 грудня 2020 року Угорщина придбала систему ППО ближньої дії NASAMS, яка має замінити радянський "Куб" 2К12.

Також повідомляється, що Угорщина та Канада домовилися про продовження промислового співробітництва, включаючи дослідження та розробки, "в результаті яких мають з’явитися додаткові продукти для світового ринку".

Читайте також: НВК "Іскра" передав ЗСУ чергову РЛС 35Д6М (фото)