xcounter
#

Ударні БПЛА Bayraktar TB2 ПС ЗСУ піднялися в небо (відео)

117
Оперативно-тактичний БПЛА Bayraktar TB2 ЗСУ
Оперативно-тактичний БПЛА Bayraktar TB2 ЗСУ

Днями відбулася перша льотна зміна турецьких БПЛА Bayraktar, які віднедавна є на озброєнні Збройних сил України

Оператори цих сучасних машин провели перші тренувальні польоти в українському небі, повідомляє Defense Express з посиланням на АрміяInform.

Це потужне технічне підсилення наших Повітряних Сил. Події в Сирії, а саме нещодавня атака турецьких безпілотників по військах Асада, продемонстрували високу ефективність ударних "пташок" подібного типу.

Читайте також: Туреччина у жовтні 2019 поставила ЗСУ партію високоточних боєприпасів MAM-L та MAM-C для БПЛА Bayraktar TB2

Ось що розповіли про новітні безпілотні комплекси у Командуванні Повітряних Сил.

"Від моменту отримання на озброєння безпілотних комплексів Bayraktar до першого польоту в українському небі пройшло неповних три місяці. Техніку ми отримали в грудні", – розповів полковник Сергій Голубцов, начальник авіації – начальник управління підготовки авіації командування Повітряних Сил.

Високоточний боєприпас MAM-C на БПЛА Bayraktar TB2
Високоточний боєприпас MAM-C на БПЛА Bayraktar TB2

"Розуміючи ситуацію у нашій країні, турецька сторона пішла нам назустріч, адже планувалось, що комплекси будуть передані Повітряним Силам лише у травні цього року. Тож ми навіть випереджаємо умови, прописані в контракті", - додав він.

Пульт керування БпАК Bayraktar TB2
Пульт керування БпАК Bayraktar TB2

За словами Сергія Голубцова, польотам на аеродромі передувала тривала тренажна підготовка, кожен пілот повинен був отримати певний наліт на тренажері. До того ж цей безпілотний комплекс вимагає серйозної організації польотів, що схожа до пілотованих літаків.

"Ми максимально швидко підняли в небо Bayraktar TB2 і приступили до бойової підготовки", - відзначив начальник авіації – начальник управління підготовки авіації командування ПС ЗСУ.

Пульт керування БпАК Bayraktar TB2
Пульт керування БпАК Bayraktar TB2

У Командуванні Повітряних Сил зазначили, що після подій у Сирії під іншим кутом подивились на можливості нового для нашого війська комплексу. Хоч у нашій авіації – це найменші бойові машини, та саме таких ударних і розвідувальних БПЛА тепер найбільше боїться наш ворог.

Читайте також: "Панцирь" не допоміг: як Туреччина у Сирії знищила сотні одиниць техніки та озброєння Росії (відео)