xcounter
#

Удари ATACMS по окупованому Криму стають методичними: що є цілями ударів

6637
ATACMS
ATACMS

Для балістичних ракет ATACMS головними цілями є ППО та аеродроми, а не мости

Сьогодні у ночі, 30 квітня, ЗСУ завдали черговий удар по позиціях ворога в окупованому Криму, про що свідчить бідкання рашистів. Повідомляється про звуки вибухів, які чули у Євпаторії, Джанкої, Сімферополі, Гвардійському та Красноперекопському районі.

Водночас колаборант Рогов зазначив лише про роботу систем ППО над Джанкоєм та Сімферополем, додавши, що удар завдавався ATACMS. А так зване міноборони РФ, на момент публікації, доволі дивно не прозвітувалось про традиційне аналоговнєтне перехоплення всіх 100% цілей.

Читайте також: Не танк майбутнього, а майбутнє танка: 130-мм чи 140-мм гармата, захист від дронів і учасники зі Східної Європи

Також є непідтверджена інформація, що атака була комбінована й окрім балістичних ракет по ворогу були запущені далекобійні дрони-каміказде. І слід нагадати, що попри декларування рашистами можливості перехоплення балістичних ракет своїми С-400, об'єктивна реальність дещо інша і була продемонстрована у Джанкої, де ATACMS було знищено цей ЗРК.

ATACMS

На додачу до цього слід зазначити, що 28 квітня з'явилась інформація про ще один удар ATACMS по позиціях російської системи протиповітряної оборони на мисі Тарханкут. За даними з російських неофіційних джерел - атака також була успішною та завершилась знищенням, нібито, лише чотирьох пускових.

Таким чином те, що черговий удар 30 квітня був завданий також по російських позиціях ППО більш ніж вірогідно. А загалом тоді мова йде про сталу тенденцію зі знищенням протиповітряної оборони окупантів на півострові, утворення прогалин у зонах огляду РЛС та можливості ефективнішого завдання ударів крилатими ракетами та дронами.

Саме тому для ATACMS позиції далекобійних ЗРК є першочерговою ціллю, як і аеродроми, і саме під таку задачу він створювався. Що можливо побачити на демонстраційному відео роботи цієї ракети, яке було знято ще наприкінці 80-х.

Читайте також: Що за історія про можливий викуп в Туреччини САУ Firtina для ЗСУ, і на що звернути увагу