xcounter
#

У Сухопутних військах розвінчали "міф" про ракети ворога та розповіли, чому він боїться нашої "арти" та ППО під Києвом

7373
У Сухопутних військах розвінчали "міф" про ракети ворога та розповіли, чому він боїться нашої "арти" та ППО під Києвом

Про ситуацію навколо Києва, російські ракети та українське ППО – у брифінгу ​заступника начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ бригадного генерала Олександра Грузевича

Рашистські окупаційні війська станом на сьогодні намагаються за будь-яку ціну досягти бодай якихось цілей на Київському напрямку – ворог не полишає планів оточити столицю, однак наразі його стратегічна ціль – зайти в передмістя Києва або ж захопити такі міста, як Бровари чи Бориспіль, розповідає Грузевич.

Він наголошує на тому, що сили оборони Києва під головуванням Командувача СВ ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського вживають заходи щодо недопущення реалізації цих планів ворога. "Ті активні дії, які ми зараз проводимо, зведуть нанівець дії ворога", – запевнив Грузевич.

Читайте також: СБУ перехопило розмову розвідника армії РФ: безпрецедентні втрати та пошук зниклих офіцерів

Водночас Грузевич зазначає й наступне: попри гучні заяви про те, що у ворога поступово закінчуються запаси ракет, ворог продовжує інтенсивні обстріли, зокрема й військової інфраструктури.

Буча Бої за Бучу
Бої за Бучу, фото ілюстративне

Разом з тим, заступник начальника штабу Командування СВ ЗСУ зазначає, що наразі ворог змінює тактику та відстежує українські засоби ППО та артилерію. "Я сміливо можу заявити, що він цього боїться", – зазначає Грузевич, наголошуючи на тому, що за останню ніч завдяки ефективним діям сил оборони було знищено три танки, близько десятка бойових машин ворога та з півсотні рашистів.

Читайте також: РФ намагається компенсувати величезні втрати стягуючи підкріплення навіть з Камчатки