xcounter
#

У СБУ показали ефектне відео ураження російської важкої вогнеметної системи

5499
Ураження російського "Солнцепека", стоп-кадр з відео СБУ
Ураження російського "Солнцепека", стоп-кадр з відео СБУ

Чергові ефектні кадри роботи високоточних ракет системи HIMARS по озброєнню російського окупаційного війська

Служба безпеки України на своїх сторінках у соцмережах оприлюднила видовищні кадри, як українські військові вполювали чергову важку вогнеметну систему російського окупаційного війська.

Як розповідають у СБУ, вполювало російський ТОС-1А "Солнцепек" Запорізьке Управління служби, виявивши позицію ворожої машини під час проведення розвідки.

Читайте також: Ракетні системи та артилерія завдають до 90% вогневого ураження противнику — бригадний генерал Баранов

У СБУ відзначають, що ворожа система була виявлена якраз у той час, коли росіяни планували вдарити з нею по позиціях Сил оборони України, які здійснюють контрнаступальні дії на тому напрямку.

Водночас координати ворожої машини були передані розрахунку ракетної системи HIMARS, яка влучно поцілила ракетою по російській важкій вогнеметній системі ТОС-1А "Солнцепек".

Солнцепек ТОС
Російська ТОС-1А "Солнцепек", стоп-кадр з відео СБУ

Система була на повну завантажена БК, як результат — ефектні кадри детонації боєприпасів і вщент знищена машина, як зауважують у СБУ — включно з екіпажем.

Згідно з даними порталу Oryx, це як мінімум дев’ята ворожа важка вогнеметна система "Солнцепек", яку окупанти втратили з лютого 2022 року.

Раніше Defense Express розповідав, як українські військові знищили з ракетної системи HIMARS ворожу 203-мм САУ 2С7 "Пион", яку вистежили бійці Національної гвардії.

Читайте також: Перші висновки з атаки ХАМАС: чому "Залізний купол" пропускає ракети, підбита Merkava з дрона та провал розвідки