xcounter
#

У Росії коронавірус не визнали форс-мажором для виробників озброєння

"Денег нет, но вы держитесь" - кажуть в МО РФ
248
Коронавірус проти армії Росії
Коронавірус проти армії Росії

Така реакція пояснюється тим, що міноборони РФ не має коштів для покриття витрат, викликаних припиненням діяльності підприємств російської "оборонки" в умовах поширення інфекції

У російському військовому відомстві не визнали форс-мажором ситуацію з коронавірусом. Позиція МО РФ міститься у листі, який був відправленому у другій декаді квітня на адресу підприємств оборонної промисловості. Позиція військових зводиться до того, що «поточна ситуація у країні з пандемією не звільняє оборонно-промисловий комплекс від своєчасного виконання контрактів і не повинна привести до збільшення їх ціни».

Разом з тим, самі виробники озброєння РФ заявили про суперечливість документу. З одного боку, у військовому відомстві знають про зупинку промисловістю частини робіт з виконання ДОЗ. З іншого - причину цього МО не визнає обставиною непереборної сили.

Читайте також: Ліквідовано понад 1000 загарбників: оприлюднені втрати російських військ на Донбасі за два роки

Виробники озброєннь, як повідомляють окремі російські ЗМІ, все ще сподіваються, що у разі погіршення ситуації з коронавірусом таки буде вжито заходів з підтримки промисловців. Інакше низка контрактів по ДОЗ буде зірвана.

Читайте також: ​Чому Росія не змогла запустити Т-14 "Армата" у серію