xcounter
#

Ліквідовано понад 1000 загарбників: оприлюднені втрати російських військ на Донбасі за два роки

962
За час ООС ліквідовано 143 загарбника
За час ООС ліквідовано 143 загарбника

Втрати російських окупаційних військ на Донбасі з початку ООС перевалили за 1000 військових

Російські окупаційні війська на Донбасі з початку проведення Операції об’єднаних сил, тобто за 2 останніх роки, втратили 1234 убитими та 2074 пораненими. Лише з початку 2020 року підтверджено ліквідацію 143 загарбників та ще 273 було поранено, знищено 28 одиниць техніки.

Про це розповів командувач операції Об’єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко, в інтерв'ю "Укрінформ". Він також розповів про кількість російських військ на тимчасово окупованій території Донбасу.

Читайте також: ​Зброя українських снайперів: замість радянської СВД - натівський калібр та тепловізори (фото)
Командувач ООС генерал-лейтенант Володимир Кравченко
Командувач ООС генерал-лейтенант Володимир Кравченко | "Укрінформ"

"Генеральним штабом збройних сил РФ сформовано та утримується оперативне угруповання російських окупаційних військ у складі 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів загальною чисельністю понад 35 тисяч осіб, які оперативно підпорядковані 8 загальновійськовій армії Південного військового округу ЗС РФ... Сьогодні на окупованій частині Донбасу перебуває понад дві тисячі кадрових російських офіцерів. При цьому посади рядового, сержантського складу та командирів тактичної ланки комплектуються переважно місцевими мешканцями та найманцями з Росії", - повідомив Володимир Кравченко.

армия рф донбасс
Армійські корпуси так званих "ДНР" та "ЛНР" підпорядковані Генштабу РФ

Водночас, як зазначив командувач операції Об’єднаних сил, окупаційні війська не відвели значну частину важкого озброєння на безпечні відстані та своїми діями грубо порушують Мінські домовленості.

"Періодично противник здійснює артилерійські обстріли з прихованих вогневих позицій, які, як правило, обладнанні в межах окупованих сіл та містечок. Відверто порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, бойовики систематично обстрілюють населені пункти, внаслідок чого гинуть мирні люди, руйнуються житлові будинки та об’єкти критичної інфраструктури", - заявив Володимир Кравченко.

Читайте також: У Міноборони заговорили про нові літаки та техніку для Повітряних Сил