xcounter
#

У РФ самі злили фото з авіабази "Мариновка" із літаками в ангарах: промовисті результати атаки наших дронів

29547
У РФ самі злили фото з авіабази "Мариновка" із літаками в ангарах: промовисті результати атаки наших дронів

Українські далекобійні дрони успішно уразили черговий російський аеродром - з’явилися супутникові знімки та фото ураженого об’єкта

Сили оборони України сьогодні, 22 серпня, здійснили черговий удар далекобійними дронами по території РФ - цього разу об’єктом атаки стала авіабаза "Мариновка" під Волгоградом, що розташована на відстані близько 270 км до кордону з Україною і відома серед усього тим, що з усіх авіабаз, які розташовані неподалік від України, на ній розбудували укриття для літаків, які, втім, не призначені для захисту від ударів.

Зрештою, тепер ми маємо супутникові знімки, оприлюднені OSINT-дослідником @MT_Anderson у соцмережі X (раніше Twitter), на яких можна детально роздивитися результати атаки по авіабазі "Мариновка".

Читайте також: ГУР МОУ обдурили рашистів атакою по "Остаф’єво": розкрито деталі ударів українських дронів по Москві

Передусім варто відзначити, що Сили оборони України знову ефективно поцілили по складу з боєприпасами на території аеродрому - фактично, це вже типовий сценарій удару саме по цьому вразливому місцю, як це було під час атаки по "Морозовську" чи по аеродрому у Липецьку на початку місяця.

Разом з тим, на цих супутникових знімках можна роздивитися й уражені літаки - щонайменше один Су-34 було знищено і ще один цілком ймовірно міг отримати пошкодження - було частково пробито ангар, в якому стояв цей літак.

Водночас згодом у мережі з’явилися й кадри об’єктивного контролю - хтось "злив" у мережу фото тих самих ангарів, які підтверджують, що в них дійсно перебували літаки російського окупаційного війська.

Крім того, на одному з фото можна побачити готові уражаючі елементи - "кульки", якими, судячи з усього, були оснащені українські дрони (або ж принаймні їхня частина, бо саме така БЧ буде найефективнішою проти літаків на аеродромах). Так, наприклад, на фото видно, що частину одного з ангарів такі кульки перетворили буквально на "решето".

Про "бойове хрещення" цих ангарів вже відписав відомий "вечногопольота" Fighterbomber - він нагадав, що вони були "подаровані" благодійниками і поскаржився на те, що "чуда не сталося".

Читайте також: Поромну залізничну переправу через Керченську протоку перерізано: палає нещодавно відремонтований "Конро Трейдер"