xcounter
#

У РФ підірвали перекачувальну станцію нафтопроводу "Дружба" у Брянській області - звинувачують БПЛА

147972
У РФ підірвали перекачувальну станцію нафтопроводу "Дружба" у Брянській області - звинувачують БПЛА

У РФ повідомили про атаку дронів на нафтопровід "Дружба"

У РФ на нафтоперекачувальної станції поблизу селища Дружба Новозибківського району Брянської області уночі на 24 червня стався вибух. Ця станція обслуговує нафтопровід "Дружба".

Як повідомляють місцеві ЗМІ та Telegram-канали, вибух стався через дії трьох дронів, два з яких вдалось збити. Цікаво, що попри нічні умови місцеві жителі вже встановили їх причетність, звісно, до Збройних Сил України.

Читайте також: Міноборони оголосило яку орду скувало боями на Донецькому та Слов'янському напрямі

Будь-яких відео та фото з місця подій поки немає, але з посиланням на неназваного співробітника нафтопроводу заявлено, що "важливих пошкоджень нафтопроводу не було, жертв немає", а невелику пожежу вдалось оперативно загасити.

Зазначимо, що нафтопровід "Дружба" далі йде на Білорусь, де у Мозирі роздвоюється на дві гілки, одна з яких через Україну йде на Будапешт та Братиславу, а далі на Прагу, а інша через Польщу до Німеччини.

НПС Новозыбков
Місцезнаходження "НПС Новозыбков"

Водночас Головне управління розвідки Міноборони повідомило, що Кремль планує підрив житлових будинків у Мозирі, щоб втягнути Білорусь у війну проти України. У місто вже прибули диверсійні групи, у склад яких входять російські розвідники з ГРУ та найманці з приватних військових компаній.

"Відтак, російське ГРУ планує провести серію артилерійських та ракетних ударів по Мозирському НПЗ, об'єктах цивільної інфраструктури та житлових масивах. Під час обстрілів додатково відбудуться підриви житлових будинків, лікарні та школи", - йдеться у повідомленні.

Також повідомлялось, що на нафтопереробному заводі у Мозирі вже концентруються невідомі озброєні люди у формі, а місцеві еліти вивозять сім'ї з міста.

Варто нагадати, що днями дрон-камікадзе вдарив по нафтопереробному заводу РФ поблизу кордону України у місті Новошахтинськ у Ростовській області.

Читайте також: HIMARS вже в дії: перше відео роботи високоточних ракетних систем по армії РФ
ТЕГИ Війна