xcounter
#

У РФ готуються, що українські дрони будуть бити аж на 2500 км

8966
Ударний далекобійний дрон "Лютий"
Ударний далекобійний дрон "Лютий"

Станом на сьогодні офіційно не повідомлялося, що наші дрони можуть завдавати ударів на такі відстані

Начальник служби радіоелектронної боротьби так званих повітряно-космічних сил РФ Дмітрій Богданов на міжнародному салоні "Комплексная безопасность" заявив, що Україна нібито має ударні БПЛА, які можуть бити на відстані аж у 2500 км. "Зараз безпілотні літальні апарати дозволяють долати відстань до 2,5 тис. км і багато [російських] регіонів про це знають", — відзначив він.

Таку заяву начальника РЕБ можна сприймати і як суто пропагандистську, тим паче, що вона була озвучена на "міжнародному" заході — мовляв, "ми ось так діємо на випередження". З іншого боку, це може бути ознакою, що ворог ймовірно готується до таких далекобійних ударів: визначає ймовірні цілі, готує їхнє прикриття різними засобами тощо.

Читайте також: Скільки літаків ДРЛВ типу ASC 890 потрібно Україні: що було у планах на 2030 рік та про досвід НАТО
захист
Рашисти будують захист для своїх об’єктів від дронів-камікадзе

Хоча, як демонструють влучні удари наших дронів по різних об’єктах безпосередньо на території РФ та сотні і понад тисячу кілометрів, то сьогодні РФ не має достатньо засобів протиповітряної оборони, щоб прикрити усі можливі цілі для потенційних ударів нашими безпілотниками.

Також варто відзначити, що станом на сьогодні офіційно не повідомлялося, чи є в нашого війська безпілотники, які могли б завдавати ударів аж на дві з половиною тисячі кілометрів — цілком очевидно, що про них ми вже дізнаємося після таких ударів.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Україна має на озброєнні ударний безпілотник "Ніндзя", який уразив об’єкт на території РФ на дальності у 1500 км, водночас у співвідношенні ціна/якість/дальність/точність тримає лідерство дрон "Лютий".

А раніше цього тижня згідно з даними від джерел низки наших ЗМІ, дрон під час удару по РЛС "Воронеж М" подолав відстань аж у 1800 км, це був новий рекорд для наших дронів-камікадзе.

Читайте також: Які темпи стрільби можуть забезпечити для ЗСУ "чеські" снаряди до кінця цього року