xcounter
#

У Португалії заявили, що не мають "зайвих" літаків для ЗСУ: що є в активі цієї країни

3749
Фото: The Portuguese Air Force
Фото: The Portuguese Air Force

Тема винищувачів продовжує набирати обертів, але не всі країни мають можливість виділити літаки для ПС ЗСУ

Португалія не має "червоних ліній" у питанні передачі Україні винищувальної авіації, але водночас не має можливості виділити літаки для Повітряних Сил ЗСУ – таку заяву зробив прем’єр-міністр цієї країни Антоніу Кошта, відповідаючи на питання журналістів у Брюсселі, де проходитиме спеціальне засідання Європейської ради, повідомляє CNN.

Як відзначається, Португалія має наразі в своєму активі 27 винищувачів F-16 і Кошта каже, що літаки потрібні Португалії передусім для виконання своїх зобов’язань перед НАТО.

Читайте також: Що за вертольоти Португалія дає Україні, і чи можна їх використати проти рашистів

"Це та сфера, де у нас просто немає можливості [надати Україні винищувачі], враховуючи, що всі засоби, які ми маємо, спрямовані на місії, без яких ми не можемо обійтися.

Разом з тим, Кошта зауважує, що з початку повномасштабного вторгнення РФ Португалія робить все можливе, щоб підтримати Україну, а поставки зброї мають допомогти досягти мир тільки на умовах України.

Так, наприклад, на початку лютого стало відомо, що Португалія в стислі терміни посилить Збройні Сили України танками Leopard 2, які орієнтовно мають бути передані до кінця березня.

Читайте також: Португальські M113 для ЗСУ за 5 місяців нарешті доїхали на фронт, воюють на Херсонщині
ТЕГИ Війна