xcounter
#

У Маріуполі рашисти почали наступ через гуманітарний коридор та не випустили дітей та жінок

10347
У Маріуполі рашисти почали наступ через гуманітарний коридор та не випустили дітей та жінок

Армія РФ вчинила черговий військовий злочин

В Маріуполі армія РФ здійснила черговий військовий злочин, до якого причетне все військово-політичне керівництво та військовослужбовці регулярної армії.

Для евакуації жінок та дітей з Маріуполя українські військові розчистили коридор від мін, зняли інженерні загородження тощо. Але окупанти не випустили дітей, жінок, літніх людей з міста, ворог розпочав атаку саме в напрямку гуманітарного коридору.

Читайте також: Ліквідовано начштабу 41-ої армії рашистів, робота Bayraktar TB2 та полювання на танки РФ - найцікавіше за ніч на 8 березня (відео)

"Такі дії російських нелюдів є нічим іншим, як геноцидом народу України", - повідомило командування Операції об'єднаних сил.

Також ворог блокує підвезення їжі, постачання води, відключає електрику.

"В Маріуполі вперше за десятки років, вперше, мабуть з часів вторгнення нацистів, від зневоднення померла дитинка", - повідомив Президент України Володимир Зеленський.

Зазначимо, що у Гаазі вже розпочато розслідування військових злочинів РФ в Україні.

Водночас міжнародні гуманітарні організації, які в змозі забезпечити евакуацію, продовжують вдавати, що їх це не стосується.

Щобільше, як повідомив Президент України, Міжнародний Червоний Хрест заборонив використовувати його символіку.

"Ви знаєте, мені сказали, що Червоний Хрест, Міжнародний Червоний Хрест, забороняє нам використовувати емблему на наших машинах. Які виконують гуманітарні місії. Забороняє червоний хрест, ніби це їхня власність", - заявив Зеленський.

Попри все, Україна намагається провести евакуацію.

"Ми відправили колони з гуманітарною допомогою до Маріуполя. Там усе необхідне. Ми відправили транспорт для порятунку людей. Водії усе розуміють. Це герої, хоробрі люди. Розуміють, що російські війська можуть просто розстріляти їх. Розстріляти цей транспорт в дорозі. Як вони вже вбивали людей, які намагались просто вийти на безпечну територію із зони бойових дій.", - наголосив Зеленський.

Читайте також: В Україну пригнали все більш-менш боєздатне кацапське військо: переробляємо його на добрива
ТЕГИ Війна